Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Varovanie pre všetkých, ktorí nechávajú nabíjať elektroniku bez dozoru: Takto môžete dopadnúť!

Požiar laptopu zničil celý dom
Požiar laptopu zničil celý dom (Zdroj: twitter/hasan ibrahim)

MELBOURNE - Mladá rodina z austrálskeho Melbourne prišla o všetko po tom, ako v jej dome v dôsledku prehriateho laptopu začalo horieť. Navyše ani neboli poistení, takže im ostalo doslova len to, čo mali so sebou. Aspoň že sa nikomu nič nestalo.

Oheň sa vznietil v nedeľu pred obedom po tom, ako explodovala lítiová batéria v počítači, ktorý sa práve nabíjal v zástrčke. Plamene sa rýchlo rozšírili do celého domu na predmestí Melbourne, Doncasteru. Mladý pár so svojím desaťmesačným dieťaťom v čase incidentu našťastie nebol doma. 

Keď na miesto dorazili hasiči, videli, ako sa z tehlového domu valí hustý čierny dym. Kvôli mrakom dymu vydali preto varovanie pre obyteľov žijúcich v okolí požiaru. Požiar sa pokúšalo uhasiť dvadsať požiarnikov, no dom sa zachrániť ani tak nepodarilo. Zhorel do tla. Rodina, ktorá v ňom žila, si ho iba prenajímala, a nemala poistenie. 

Miestne úrady upozornili ľudí, aby nenechávali elektronické zariadenia, ktoré sa nabíjajú, bez dozoru. "Toto je varovanie pre každého, kto používa laptop, tablet či iné zariadenie, ktoré si vyžaduje nabíjanie, aby ho ihneď po tom, ako sa nabije, odpojili zo zdroja energie, prípadne, aby ho odpojili v čase, keď nie sú nablízku," uviedla hovorkyňa metropolitného hasičského zboru. 

Viac o téme: MelbourneLaptopPožiarOheň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu