Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kráska (†22) bola nadšená, myslela si, že je tehotná: Krutý zvrat, o tri týždne zomrela

Demina radosť sa zmenila na žiaľ Zobraziť galériu (3)
Demina radosť sa zmenila na žiaľ (Zdroj: profimedia.sk)

COLCHESTER - Bola mladá, krásna a šťastná vo vzťahu so svojím priateľom. Keď sa dozvedela, že je možno tehotná, veľmi sa potešila. Jej radosť však netrvala dlho; nešlo totiž o tehotenstvo, ale o zákernú chorobu, ktorá ju krátko nato zabila.

Začiakom roka prišla dvadsaťdvaročná Demi Wrightová do nemocnice s bolesťami chrbta a boku. Bola hospitalizovaná na pôrodníckom oddelení, kde jej vykonali krvné testy. Tie ukázali vysokú hladinu hormónu zvaného ľudský choriogonadotropín, ktorý sa uvoľňuje v tehotenstve. Demi síce užívala antikoncepciu, no občas sa stáva, že zlyhá, tak verila, že je naozaj v požehnanom stave. 

S priateľom Mitchom
Zobraziť galériu (3)
S priateľom Mitchom  (Zdroj: profimedia.sk)

Ultrazvukové vyšetrenie ale žiadny plod neodhalilo. Bola tu ešte možnosť mimomaternicového tehotenstva, no i to neskôr doktori vyvrátili. Demi podstúpila operáciu, počas ktorej jej na pečeni našli 12-centimetrový nádor typu adenokarcinóm. Išlo už bohužiaľ o posledné štádium rakoviny, ktorá sa rozšírila aj do ďalších orgánov. 

Kráska (†22) bola nadšená,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mladá žena, ktorá pracovala ako vizážistka, dúfala, že má pred sebou aspoň ešte niekoľko mesiacov života, no ako sa neskôr ukázalo, išlo to veľmi rýchlo. Umrela už po troch týždňoch, 23. februára. "Trpela veľkými bolesťami, no ani raz neplakala. Bola neuveriteľne silná a statočná," povedal o svojej dcére päťdesiatjedenročný Chris, ktorý slúži v britskej armáde. "Je to absolútne zničujúce a najhoršia nočná mora všetkých rodičov. Dúfame, že sa to nikdy nestane nikomu inému," dodal. 

Chemik našiel súvislosti, z ktorých mrazí: Toto môže byť skrytá príčina rakoviny na Slovensku

Wrightovci chcú teraz zvýšiť povedomie o adenokarcinóme a pomôcť tak iným ľuďom rozpoznať príznaky skôr, než bude príliš neskoro. V mene svojej dcéry sa snažia získať finančné prostriedky pre nadáciu Cancer Research. 

Viac o téme: RakovinaNádorAdenokarcinóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu