Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Chodíte v lietadle na toaletu? Nabudúce, keď vám bude treba, spomeňte si na toto VIDEO!

Rolka tu je a o pár sekúnd už nie
Rolka tu je a o pár sekúnd už nie (Zdroj: YouTube)

DALLAS - Používanie toalety v lietadle býva len zriedkakedy príjemný zážitok. Obzvlášť, keď nie ste fanúšikom podivných prenikavých zvukov pri splachovaní a následného znepokojujúceho odsávania. To by ste ale neverili, akú silu majú toalety v lietadlách!

Letuška americkej spoločnosti Southwest Airlines sa rozhodla zistiť, aká veľká je sacia schopnosť toaliet na palube. A výsledok je skutočne ohromujúci! Do uličky Boeingu 737 položila celú rolku toaletného papiera, spláchla a čakala, čo sa bude diať. 

Chodíte v lietadle na
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: YouTube)

V priebehu pár sekúnd bola celá rolka vsaná na miesto, kam aj králi chodia peši. Pasažieri zostali v nemom úžase a poriadne sa na tom bavili. Viacerí dokonca bizarnému predstaveniu začali spontánne tlieskať. 

Niekoľkohodinové problémy Ryanairu: Letuška vysvetlila prečo, tie slová by ste nikdy nechceli počuť

Video je staršieho dáta, no po tom, ako ho jeden užívateľ zdieľal na Reddite, sa z neho stal virál. "Toto je lepšie ako film Hady v lietadle. Televízory na palube museli byť pokazené, tak si vymysleli inú zábavku," okomentoval zábery jeden z užívateľov. 

Vákuové lietadlové toalety vynašiel v sedemdesiatych rokoch minulého storočia James Kemper, pričom ich prvý koncept sa objavil na palube boeingov o desaťročie neskôr. Predtým lietadlové záchody využívali modrú kvapalinu, ktorá vytlačila odpad do skladovacej nádrže. Toto riešenie bolo ale pomerne problematické, pretože to okrem iného zvyšovalo hmotnosť lietadla. Vákuové toalety uskladňujú odpad taktiež v nádrži, ktorá sa vyprázdňuje v cieľovej destinácii. Nezriedka sa však stáva, že ľudské exkrementy sa vypúšťajú ešte počas letu. Na znižovanie zápachu sa používa dezinfekcia. 

Viac o téme: VirálToalety v lietadle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu