Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší výmysel z dielne Ryanairu: Za TOTO budú musieť od septembra platiť dospelí cestujúci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Na lacné letenky spoločnosti Ryanair si už zvykli mnohí cestujúci. Pri kúpe vie ale spoločnosť prekvapiť rôznymi poplatkami. Najnovšie zaviedli pravidlo pre rodičov. Ak chcú sedieť vedľa svojich detí, musia si za to zaplatiť.

Podľa súčasných pravidiel dopravcu cestujúci mohli ušetriť, pretože im miesto v lietadle prideľoval náhodne. Letecká spoločnosť Ryanair teraz chce vyjsť v ústrety cestujúcim s deťmi do 12 rokov. Aby predišli tomu, že systém prideľovania miest rodiča s dieťaťom na palube rozsadí, zaviedli osem librový (9,5 eurový, pozn. red) poplatok.   

Ďalší výmysel z dielne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ako infromuje britský denník The Guardian, od 1. septembra si dospelí cestujúci s deťmi mladšími ako 12 rokov budú musieť kúpiť vyhradené miesto za spomenutú sumu. Deti do 12 rokov dostanú aj naďalej rezervované miesto zadarmo. Službu môžu využiť aj ostatní, ktorí trvajú na tom, aby na palube lietadla sedeli vedľa seba. 


 Prečítajte si aj:

Ryanair dostal po rypáku: Mužovi naúčtoval absurdný poplatok, do aeroliniek nabehli exekútori


"Ryanair je v Európe jednotka spomedzi leteckých spoločností pre rodiny s deťmi, v lete sa všetci zákazníci tešia na tarify, ktoré sú o 10 percent nižšie ako vlani," povedal Kenny Jacobs, marketingový riaditeľ Ryanairu a doplnil: "Rodinám to umožní vybrať si svoje obľúbené miesta počas rezervácie letu a letieť s vedomím, že ide stále o najlacnejšie letenky v Európe. Zároveň budú mať rodičia istotu, že budú vždy sedieť so svojimi deťmi."

 

Viac o téme: PoplatokLetRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu