Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Svet dojal smutný osud chlapčeka (9): Dedko ho zaniesol do škôlky a už poňho neprišiel

Xiao trávi celý deň učením Zobraziť galériu (2)
Xiao trávi celý deň učením (Zdroj: profimedia.sk)

ČANGČUN - Deväťročný chlapec z Číny strávil posledné tri roky v materskej škole, pretože jeho rodina, ktorá ho tam priviezla, sa po neho už nikdy nevrátila. Xiao Xia sa nielenže nemôže spoľahnúť na svojich rodičov, ale jeho osud je ľahostajný aj babke a dedovi.

Xiao ostal sám ako prst po tom, ako sa jeho rodičia v roku 2013 rozviedli. Sociálka ho vtedy zverila do opatery starým rodičom, no sklamali aj oni. Spočiatku ho síce dedko vodil každý deň do škôlky, no po tom, ako si od neho zariadenie vypýtalo poplatok za vzdelávanie, už pre vnuka jedného neprišiel. 

Svet dojal smutný osud
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Odvtedy spáva chlapček na podlahe šatne škôlky, ktorá sa nachádza v severočínskej provincii Jilin. Jeho ďalší osud je nejasný; je už príliš starý na to, aby začal chodiť do prvej triedy na základnej škole a aj keby ho nejaká prijala, nenájde sa zas nikto, kto by platil potrebné školské poplatky. Materská škola nedávno preto opäť oslovila chlapcovho starého otca, no ten trvá na tom, že si ho nevezme, pretože sám nemá z čoho žiť. 

Svet dojal smutný osud
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Xiaovi jeho rodina chýba každý deň a ako povedal pre denník China People's Daily, jeho jediným prianím je, aby boli raz opäť všetci spolu. Šanca, že sa tak stane, je ale bohužiaľ minimálna. Dedko sa totiž odsťahoval nevedno kam a jeho otec, ktorý sa druhý raz oženil, sa tiež presťahoval.

Viac o téme: ČínaSirotaSmutný osud
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu