Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Srdcervúci sprievodca ku šťastiu od tínedžerky (†18), ktorej povedali, že čoskoro zomrie

Jess s mamou Tracey
Jess s mamou Tracey (Zdroj: Facebook)

LIVERPOOL - Osemnásťročná dievčina, ktorá nedávno zomrela na rakovinu, pred smrťou napísala srdcervúci odkaz. Píše v ňom o tom, čo je v živote naozaj dôležité. Jej rodičia sa ho rozhodli zverejniť, aby aj ostatní ľudia pochopili zmysel života.

Jess Faircloughová sa v novembri 2014 začala cítiť veľmi zle. Bola unavená a vyčerpaná, hoci na to nemala žiadny dôvod. Jej matka tušila, že niečo nie je v poriadku, tak zobrala dcéru do nemocnice. Nasledovala krutá diagnóza - zriedkavá forma rakoviny, ktorá sa rozšírila do kostnej drene. 

Dievčina (21) umiera na rakovinu: Zoznam vecí, ktoré chce ešte zažiť

Osemnásťročná študentka akadémie v Liverpoole podstúpila náročnú liečbu, no lekári i tak rodičov upozornili, že sa s veľkou pravdepodobnosťou nedožije viac ako zopár mesiacov. Dcére to však nepovedali, pretože chceli, aby si udržala pozitívny prístup k životu a stále dúfali, že sa stane zázrak. Nestal. Jess zomrela necelý rok po tom, ako bola diagnostikovaná. 

Srdcervúci sprievodca ku šťastiu
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

Po tom, ako jej bolo oznámené, že má pred sebou len niekoľko dní života, spísala zoznam vecí, ktoré ju v tom ťažkom čase dokázali spraviť šťastnou. Veci, ktoré by mali byť najdôležitejšie pre každého z nás, bez ohľadu na to, či sme chorí alebo nie. List, ktorý nazvala "Veci, ktoré sú pre mňa teraz najdôležitejšie", obsahuje: 

  • tráviť čas so svojou rodinou a priateľmi
  • písať si denník
  • robiť všetko pre to, aby dobro prevážilo nad zlom
  • čítať, počúvať, rozprávať, písať, kresliť a robiť hudbu

 

"Všetky tieto veci ma robia šťastnou a verím, že práve to je tajomstvom života. Byť šťastným a dobrým ku každému," povedala krátko pred smrťou. List inšpiroval jej rodinu a priateľov, aby na pamiatku dievčiny založili fond, ktorého výťažok bude venovaný organizácii CLIC Sargent, ktorá finančne podporuje deti a mladých ľudí chorých na rakovinu. 

Viac o téme: RakovinaZoznam prianí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu