Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Cristina dovolenkovala na Štedrý deň na Kanárskych ostrovoch: Nočná mora prišla pri plávaní

Cristina na tieto Vianoce určite nezabudne. Zobraziť galériu (3)
Cristina na tieto Vianoce určite nezabudne. (Zdroj: Twitter / @ojedathies)

KANÁRSKE OSTROVY - Trojmetrový žralok sa postaral žene, ktorá dovolenkovala na Kanárskych ostrovoch, o nezabudnuteľný vianočný zážitok. Žena sa rozhodla po štedrej večeri strávenej s príbuznými trochu si ísť zaplávať do mora, keď na ňu zaútočil predátor, ktorý sa jej snažil odhryznúť ruku. Našťastie sa ho hrdinke podarilo spacifikovať a ona tak získala snáď najväčší dar, svoj život a zdravie.

Útok žraloka bol tým najlepším, čo sa mohlo stať: Krvilačný predátor Eugenovi zachránil život

Cristina Ojeda-Thiesová (38) z Madrinu trávila zimnú dovolenku na Kanárskych ostrovoch, keď ju na východnom pobreží pri pláži Arinaga napadol žralok. Plavkyňa však mala šťastie a hoci dravec do nej zabodol špičky svojich čeľustí, jeho ďalší pokus už úspešný nebol.

Žena si najprv všimla, že ju niečo škriabe na ľavej ruke, ale nevenovala tomu prílišnú pozornosť, jednoducho len mala dojem, akoby ju hrýzol pes, ktorý sa hrá. Keď sa však vracala späť k pobrežiu, ucítila tentokrát už oveľa intenzívnejšiu bolesť. Niečo ju schmatlo a ona sa otočila, aby videla, čo na ňu zaútočilo. Vtedy zviera udrela pravou rukou a zbadala plutvu žraloka, ktorý pláva preč.

FOTO Cristina dovolenkovala na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter / @ojedathies)

"Keď som sa otočila, videla som, že to bola veľká šedohnedá ryba, a keď som ju trafila, všimla som si, že mala hrubú kožu," porozprávala o svojom desivom zážitku pre miestne noviny a dodala, že bola vystrašená, ale nepodľahla panike a dokázala na nebezpečenstvo zareagovať. Strčila hlavu pod vodu, aby zistila, či ju predátor stále sleduje a zistila, kde sa nachádza najbližší breh, ale žraloka už nikde nezbadala.

Podľa miestnych expertov išlo pravdepodobne o žraloka hodvábneho, ktorý sa vyskytuje v tropických a teplých moriach po celom svete. Pascual Calabuig, riaditeľ centra pre ochranu voľne žijúcich živočíchov na Kanárskych ostrovoch, popísal incident ako "veľmi zriedkavý". Žralok ženu pohrýzol dva alebo trikrát, ale nedokázal ju pripraviť o celú ruku.

FOTO Cristina dovolenkovala na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter / @ojedathies)

Viac o téme: ŽralokKanárske ostrovyŠtedrý deňCristina Ojeda-Thies
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu