Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nemeckom otriasol nechutný prípad: Niekoľko rodín žilo s mŕtvolou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/LundUniversity)

BERLÍN - Pred ôsmimi rokmi zmizol v obci Liebenwalde severne od Berlína bez stopy muž podozrivý z podpaľačstva. Až teraz sa znovu objavil - ako mumifikovaná mŕtvola.

Nájdená bola v pivnici domu obývaného niekoľkými rodinami, kam ju pred odsťahovaním premiestnil zo svojej skrine jeden z nájomníkov. Nemeckú políciu teraz čakalo objasňovanie hádanky, čo sa vlastne vtedy stalo, napísal denník Die Welt.

Podľa vyšetrovateľov patrí objavená múmia mužovi, po ktorom v roku 2007 policajti pátrali pre dôvodné podozrenie z podpaľačstva. U vtedy 55-ročného muža vraj navyše hrozilo akútne nebezpečenstvo, že spácha samovraždu. Aj napriek intenzívnemu pátraniu sa vtedy policajtom nepodarilo hľadaného objaviť. Až koncom novembra bola objavená jeho mumifikované mŕtvola.

Podozrenie vyšetrovateľov padlo najprv na bývalého nájomníka jedného z bytov v dome. Päťdesiatdvaročný muž bol vypočutý, no nebol nakoniec vzatý do väzby.

Vyšetrovatelia aj prokuratúra totiž uverili jeho verzii dávnej udalosti. Muž tvrdil, že budúca obeť k nemu prišla krátko po podpaľačskom činu v marci 2007, aby u neho prenocovala. V noci sa vraj údajný podpaľač vo vedľajšej miestnosti sám uškrtil. Zo strachu pred trestným stíhaním vraj potom hostiteľ ukryl mužovu mŕtvolu do skrine vo svojom byte a pred sťahovaním tento rok v auguste ju premiestnil do pivnice.

Aj keď sa mu nepodarilo preukázať žiadny trestný čin, musí prechovávač múmie napriek tomu počítať s postihom. Do úvahy prichádza najskôr obvinenie z "nepatričného zaobchádzania s mŕtvym telom", čo by bolo posudzované ako priestupok.

Policajná hovorkyňa nedokázala podľa nemeckého denníka vysvetliť, čo viedlo k tomu, že mužova mŕtvola nebola rozložená, ale zostala zachovaná v mumifikovanom stave. Rozhodne vraj ide o "neobvyklý prípad".

Viac o téme: NemeckoLiebenwaldeMumifikovaná mŕtvola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu