Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Luis (26) trpel nepredstaviteľnými bolesťami: Lekári v šoku, ostávala mu pol hodina života

 Luis Ortiz Zobraziť galériu (2)
Luis Ortiz (Zdroj: Foto: Profimedia)

NAPA - Luisa Ortiza (26) trápili neznesiteľné bolesti hlavy a nevoľnosť. Nedokázal si rady, preto ho okamžite previezli do nemocnice. Tam prišli na šokujúce zistenie a museli ho okamžite operovať. Ak by tak lekári neurobili, do 30-tich minút by zomrel.

Luisa z Kalifornie previezli do nemocnice začiatkom tohto roka. Odborníci sa nestačili čudovať, v jeho mozgu totiž objavili nebezpečné parazity.

Najpvr si mladík myslel, že dostal úpal, pretože celý deň jazdil s kamarátom na skateboarde. "Veľmi som o tom nepremýšľal, ignoroval som to," opísal pre portál napavalleyregister.com. Doplnil, že na to, čo sa dialo po tom si pamätá len matne.

Jeho mama opísala, že Luis neskôr zvracal a bol dezorientovaný. Keď ho priviezla do nemocnice, upadol do kómy. Lekári v šoku zistili, že má v mozgu pásomnicu. "Pôsobila mu v mozgu ako zátka. Vytvorila sa mu v ňom preto cysta, ktorá blokovala prívod vody do niektorých častí mozgu," vysvetlil lekár Soren Singel, ktorý Luisa operoval.

Luis (26) trpel nepredstaviteľnými
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Parazita mu z mozgu vytiahli pomocou endoskopu. Pri obočí mu urobili malú dierku, cez ktorú pásomnicu aj cystu vytiahli. Po operácii sa Luis dozvedel šokujúcu správu. Lekári mu oznámili, že ich pomoc vyhľadal na poslednú chvíľu. "Stačila pol hodina a bol by mŕtvy, bolo to tesné," uviedol Singel.

Luis je lekárom za pomoc nesmierne vďačný, no doteraz si nedokáže vysvetliť, ako sa mu niečo také mohlo stať. "Netušil som, že mám v hlave parazita, ktorý sa mi snaží zničiť život," opísal mladík. Priznal, že miestami trpí stratou pamäte, no zotavuje sa.

Parazity sa do tela človeka môžu dostať z kontaminovanej potravy, vody alebo kvôli nedostatočnej hygiene. 

 

Viac o téme: MozogParazitLuis Ortiz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu