Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bielenie zubov sa zmenilo na katastrofu: FOTO, ktoré vám naženie strach zo zubárov

Kellie skončiila bez predných zubov Zobraziť galériu (4)
Kellie skončiila bez predných zubov (Zdroj: profimedia.sk)

LANCASTER - Štyridsaťtriročná žena chcela mať krajšie zuby, no zverila sa do rúk tomu nesprávnemu. Pokútna zubárka jej ich totiž zničila do takej miery, že pacientka o ne definitívne prišla. Teraz ľutuje, že bola márnivá a naletela na "výhodnú" ponuku, ktorá sa v konečnom dôsledku ukázala ako pekelná.

Kellie Taylorová mala už dlhšie komplexy zo svojich zubov, a tak sa rozhodla nechať si ich vybieliť. Kdesi zazrela dobrú ponuku na tento zákrok za 65 libier (88 eur) a zašla tam. Lenže dotyčná zubárka bola poriadna fušerka, pretože namiesto toho, aby od nej Angličanka odchádzala so žiarivým úsmevom, to bolo úplne naopak.

Samozvaná odborníčka, ktorá je pôvodne kozmetičkou, nemala vôbec tušenie o tom, čo robí. Pri bielení zubov použila peroxid. Áno, čítate dobre, peroxid. "Už počas procedúry som začala pociťovať veľkú bolesť. Nevedela som, či to má bolieť alebo ako sa mám pri tom cítiť, lebo som to podstupovala prvýkrát v živote. Ale tušila som, že niečo nie je správne," povedala Kellie denníku The Sun.

Keď aj dva týždne po zákroku bola nútená užívať lieky proti bolesti, vyhľadala lekársku pomoc. Zubár, tentokrát už naozajstný, jej oznámil, že peroxid použitý pri bielení jej natoľko oslabil ďasná, že štyri predné zuby jej musel vytiahnuť. Musela si dať preto nechať urobiť náhradné, no tie už nikdy nebudú také, ako vlastné. Najväčší problém je, že nie sú trvalé. Na také totiž potrebuje oveľa viac peňazí.

Bielenie zubov sa zmenilo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tie by mohla získať od kozmetičky Natalie Kowalczykovej, ktorá sa na súde v Lancasteri priznala k tomu, že nezákonne praktizovala stomatológiu. Podľa rozsudku musí poškodenej vyplatiť odškodné vo výške 315 libier (428 eur).

Bielenie zubov sa zmenilo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Na zákrok som išla z čisto márnivých dôvodov. Teraz sa bojím vyjsť z domu, pretože vyzerám ako vyzerám. Nechápem, ako môže mať niekto odvahu vykonávať takúto odbornú procedúru bez toho, aby mal na to potrebnú kvalifikáciu a školenie. Ani raz sa mi za to nesopravedlnila a neprejavila ľútosť nad tým, že mi zničila život," dodala Kellie.

Bielenie zubov sa zmenilo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa britského zákona môžu bielenie zubov vykonávať len registrovaní zubári, dentálni hygienici, zubní terapeuti a klinickí zubní technici.

Viac o téme: ZubyZubár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu