Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dominik (†18) mal panický strach zo zubára: Počas osudného zákroku prišla smrť v kresle

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HAMBURG - Návšteva zubára nie je príjemná skoro pre nikoho, ale mladý Nemec z nej mával taký obrovský strach, že sa rozhodol zákrok radšej podstúpiť v celkovej anestézii. Keďže nechcel do ordinácie v Hamburgu-Altone chodiť viackrát, všetky nevyhnutné zásahy mali byť vykonané na jedenkrát. Desaťhodinová operácia spočiatku prebiehala úplne normálne, ale nakoniec mala fatálne následky. Privolaní záchranári už nedokázali Dominikovi A. pomôcť.

Bojíte sa ísť k zubárovi? Po prečítaní tejto príhody vás tam nedostanú ani za svet!

K úmrtiu prišlo minulý piatok v neskorých popoludňajších hodinách. Pulz pacienta sa stával čoraz slabším a anestéziológ sa pokúsil mladíka zachrániť, no nepomohla ani masáž srdca. Po prevoze do nemocnice už skonštatovali len smrť. Záchranári však tvrdia, že boli upozornení neskoro. Podľa niektorých médií v čase, keď sa dostali na miesto, už boli na tele vidieť prvé náznaky posmrtnej stuhlosti.

Predbežné výsledky pitvy preukázali, že príčinou smrti bolo pravdepodobne zlyhanie srdca spôsobené stresom z dlhotrvajúcej operácie, ale taktiež mohol tínedžer trpieť ochorením, o ktorom nemal anestéziológ ani zubár tušenie. Nasledovať má ešte analýza tkaniva, ktorá by mohla priniesť detailnejšie výsledky.

Bolesti zubov sú veľmi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vyšetrovatelia už zisťujú, kto je za chlapcovu smrť zodpovedný. Anestéziológa (59) preverujú, či dodržal správny postup a či nemohol smrti zabrániť. Je podozrivý z neúmyselného zabitia. Dominikova matka uviedla, že jej syn mal panický strach zo stomatológov, a preto denne radšej užíval ibuprofén a paracetamol na bolesť, aby sa vyhol návšteve. Napokon mu aj tak mali ošetriť zubné korienky, spraviť výplne a korunky, informoval portál stern.de.

Viac o téme: Zubár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu