Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na detskom ihrisku sa objavil démonický znak: Odhalili záhadu nacistického bunkra

Čo sa pod ním ukrýva? Zobraziť galériu (3)
Čo sa pod ním ukrýva? (Zdroj: imgur)

LONDÝN - Rodičia boli zdesení, keď si všimli, aký znak odrazu zdobí detské ihrisko. Navyše, nikdy predtým si ho na mieste nevšimli. Prekvapením pre všetkých napokon bolo, že záhada má obyčajné logické vysvetlenie.

Keď rodičia zistili, čo má na svedomí hákový kríž vrytý do kamennej tabuľky na detskom ihrisku, nevedeli sa ubrániť sarkastickému úsmevu. Symbol hákového kríža nacisti používali od roku 1920 až do skončenia druhej svetovej vojny a sú preňho typické štyri háčiky ohnuté v pravom uhle.

Na detskom ihrisku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Okrem nacistov používali symbol mnohé kultúry a považovali ho za posvätný v hinduizme, budhizme, džinizme. Ale keď ho ľudia uvideli na ihrisku, boli šokovaní. Fotografia svastiky z detského ihriska sa napokon objavila aj na sociálnej sieti Imgur s informáciou: „V lokalite môjho bydliska bol odstránený kolotoč a teraz je na tom mieste v betóne svastika.“ Niektorí fanúšikovia konšpiračných teórií však začali šíriť teóriu o tom, že by sa pod ihriskom predsa len mohol nachádzať vchod do tajného nacistického Hitlerovho bunkra, uviedol Mirror.

Na detskom ihrisku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: imgur)

Viac o téme: Detské ihriskoKolotočHákový krížSvastika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu