Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Britský premiér čelí obrovskému škandálu: Nechutný akt s mŕtvym prasaťom počas štúdia na Oxforde

Cameron a jeho obľúbené zviera Zobraziť galériu (3)
Cameron a jeho obľúbené zviera (Zdroj: profimedia.sk, SITA)

LONDÝN - Britský premiér David Cameron zrejme v týchto dňoch chodí po kanáloch. Na svetlo sveta sa totiž dostali šokujúce informácie z jeho mladosti. Počas štúdia mal napríklad robiť nemravnosti s mŕtvym prasaťom a cudzie mu nebolo ani užívanie drog.

David Cameron sa teraz asi červená od hanby. V neautorizovanej biografii s názvom "Volajte ma Dave", ktorého autormi sú britský milionár, podnikateľ a bývalý podpredseda konzervatívnej strany, Lord Michael Ashcroft, a novinárka Isabel Oakeshottová, sa totiž objavili veľmi zaujímavé detaily z jeho života. Ide zrejme o najškandalóznejšiu politickú autobiografiu tohto desaťročia. Denník Daily Mail dnes zverejnil ukážku, z ktorej je zrejmé, že štúdium súčasného predsedu vlády na Univerzite v Oxforde, kde v rokoch 1985 - 1988 študoval filozofiu, politiku a ekonomiku, bolo poriadne pikantné.

Tak napríklad podľa knihy mal byť na škole členom podivného spolku Piers Gaveston, pričom súčasťou prijímacieho rituálu bol veľmi nechutný akt. Mladý David musel strčiť svoj penis do tlamy mŕtveho prasaťa, ktorú mal na svojich kolenách položenú ďalší člen. Vraj o tom existujú aj dôkazy v podobe fotografií, doteraz ich ale nikto nevidel.

Počas návštevy farmy v roku 2014
Zobraziť galériu (3)
Počas návštevy farmy v roku 2014  (Zdroj: profimedia.sk, SITA)

To ale nie je všetko. Cameron sa údajne podieľal aj na šikanovaí so sexuálnym kontextom a taktiež drogoval. Bol členom Klubu fajčiarov zvaného Flam Club a klubu pre bohatú elitu Bullingdon Club, známeho nadmerným pitím alkoholu. Daveov spolužiak z Oxfordu James Delingpole vyhlásil, že spolu fajčievali trávu pri počúvaní rockovej kapely Supertramp.

Podľa denníka The Independent by ale premiérovi mohlo uškodiť predovšetkým tvrdenie, že Cameron v roku 2009 vedel, že štedrý člen Konzervatívnej strany lord Ashcroft neplatil riadne dane za majetky v zámorí. Keď sa na to v marci 2010 prišlo, Cameronov hovorca povedal, že premiér sa to dozvedel len pred mesiacom. Podľa novej knihy to ale vraj vedel už dávnejšie.

Britský premiér čelí obrovskému
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk, SITA)

Bývalý pokladník Konzervatívnej strany Ashcroft, ktorý patril aj k najvýznamnejším darcom strany, podľa BBC pripustil, že "môže mať voči Cameronovi isté výčitky" po tom, čo mu Cameron neponúkol významný post v koaličnej vláde. Hovorkyňa predsedu vlády sa k téme príliš vyjadrovať nechcela. "Nebudem túto knihu komentovať. Jej autor sám objasnil, aké dôvody ho viedli k jej napísaniu. Pán premiér sa sútreďuje na svoju prácu, ktorou je riadenie tejto krajiny."

Viac o téme: ŠkandálDavid Cameron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu