Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zábavný park zašiel priďaleko: Najmorbídnejšia skúsenosť so smrťou, akú ste kedy mali!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ŠEN-ČEN - Čínsky zábavný park sa rozhodol svojich návštevníkov obohatiť o skúsenosť na hrane života sa smrti. Ak vám už teraz naskočila husia koža, ani sa nepokúšajte čítať ďalej. Mohlo by vám byť poriadne horúco!

Takmer každý z nás už určite premýšľal o tom, aké by to bolo zomrieť, mať pohreb a všetky tieto udalosti sledovať bezbolestne z diaľky ako pozorovateľ. Teraz máte príležitosť ukojiť vlastnú zvedavosť v čínskom zábavnom parku Okno sveta v Šen-čene, ktorý ponúka tzv. 4D zážitok smrti. Ľudia majú možnosť nechať sa trochu pripáliť zaživa v rakve, ktorá prechádza kremačným procesom!

Na konci čaká znovuzrodenie!

„Súčasťou kremačnej prehliadky je púšťanie horúceho vzduchu, ktorý dosahuje teplotu vyššiu ako 40 stupňov Celzia a svetelné efekty pre autentický zážitok z horenia,“ vysvetlili podľa The Independent tvorcovia bizarného nápadu Huange Weiping and Ding Rui. Navyše, po absolvovaní kremácie nasleduje ešte jeden bonus. Adepti prechádzajú mäkkou guľatou kapsulou, ktorá pripomína maternicu a má predstavovať ich znovuzrodenie.

Na kremáciu sú ľudia zvedaví, pretože okolo 50 percent Číňanov volí tento spôsob pochovania. Realizátori atrakcie si pred jej spustením prešli aj skutočnou kremačnou pecou, samozrejme, plamene boli počas ich prechodu vypnuté. Bolo to však veľmi stresujúce. Ako uviedli, aj kontrolór krematória bol nervózny, pretože nie je zvyknutý na živé telá, ktoré by sa z pece vracali späť. Dvaja realizátori sa však zhodujú, že v účastníkoch dokážu vyprovokovať premýšľanie o živote a smrti. Odvážlivcov simulovaná kremácia učí čeliť smrti, klásť si o nej otázky a s väčšou vážnosťou pristupovať k vlastnému životu, uvádza CNN.

Zábavný park zašiel priďaleko:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu