Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na opustenom mieste našli chlapca (2): Policajti neverili vlastným očiam, čo mu zachránilo život

O chlapčeka sa matka vôbec nestarala a nechala ho v opustenej budove Zobraziť galériu (4)
O chlapčeka sa matka vôbec nestarala a nechala ho v opustenej budove (Zdroj: SITA)

ARIKA - Otrasný pohľad sa naskytol náhodným okoloidúcim v prístavnom meste Arika v Čile. V schátralej opravovni áut spozorovali nahého chlapčeka, ako ho dojčí gravidná fena. Jej mlieko pravdepodobne zachránilo dieťatku život. Okamžite k nemu privolali lekára a zalarmovali políciu. Matka bola na mol opitá.

Len dvojročný chlapček bol silne podvýživený, zavšivavený a špinavý. Nezodpovedná matka sa o bezbranné dieťa nestarala, nechala ho bez jedla a vody. Rodina žije v chudobnej oblasti prístavného mesta. Dieťatko sa pohybovalo zanedbané a našli ho v schátralej dieľni uplynulý týždeň vo štvrtok. Podľa polície to nebolo prvýkrát, čo krkavčia matka nechala takto synčeka. Chlapček totiž prejavoval znaky dlhodobého zanedbania.

Chlapčekova matka
Zobraziť galériu (4)
Chlapčekova matka  (Zdroj: Foto: Mega TV)

Po tom, čo ho zobrali do nemocnice, sa matka objavila na mieste, kde ho nechala. Ako opísali susedia, žena bola opitá pod obraz Boží.

Na opustenom mieste našli
Zobraziť galériu (4)

"Naša fena je gravidná a hladný chlapček sal jej mlieko," uviedla suseda. Vďaka mlieku fenky menom Reina, dvojročné dieťa prežilo. "Sme rodičia, keď sme to videli, z môjho postavenia ako ženy - matky, bolo to hrozné," dopnila žena.

Na opustenom mieste našli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Ako informuje čilská TV Mega, chlapček skončil v opatere sociálnych pracovníkov, matka ale do väzenia nepôjde. Dieťatko nemalo na sebe viditeľné zranenia alebo stopy po násilí.

Viac o téme: PesDieťaChlapčekČile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu