Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena zabudla svoje ročné dieťa v električke: Z dôvodu, prečo sa to stalo, vám bude zle

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Vacula)

PRAHA - Pražskí policajti od utorka vyšetrujú prípad ženy, ktorá zabudla svoje zhruba ročné dieťa v električke. Kočík s bábätkom našiel večer vodič v poslednom vozni električky na konečnej na Spojovacej ulici. Matku neskôr našli policajti doma a namerali jej cez dve promile alkoholu v dychu. Dnes to povedal policajný hovorca Tomáš Hulan.

Kriminalisti teraz zisťujú, či sa žena svojím konaním nedopustila trestného činu opustenia dieťaťa.

Nájdenie dieťaťa v kočíku nahlásil vodič električky polícii na tiesňovú linku okolo 20:30. Spolu s policajtmi na miesto prišli aj záchranári, ktorí prevzali dieťa do svojej starostlivosti. Totožnosť jeho matky strážnici zistili z nájdenej zdravotnej dokumentácie a došli si pre ňu do miesta jej trvalého bydliska.

"Vykonaním orientačnej dychovej skúšky policajti zistili možný dôvod matkinej zábudlivosti. Výsledok totiž presahoval dve promile alkoholu v dychu, čo aj zodpovedalo zmätenému správaniu ženy," uviedol Hulan a doplnil, že sociálna pracovníčka následne rozhodla o odovzdaní dieťaťa do starostlivosti otcovi, ktorý s jeho matkou nežije v spoločnej domácnosti.

Viac o téme: Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu