Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Páni, pozor! Mužská antikoncepcia vás ochráni na 10 rokov: Má to však háčik, injekciu do...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SAN FRANCISCO – Jednou z top tém, ktoré súvisia so sexom a venuje sa im veľa priestoru, je určite ochrana pred otehotnením. Kým jedni nedajú dopustiť na klasické nástroje, ako sú kondómy či hormonálna antikoncepcia, iní hľadajú pohodlnejšie či menej náročné spôsoby. Tie sa ale väčšinou týkali žien, či už ide o vnútromaternicové telieska alebo vaginálne čípky. Dámy, dobrá správa, konečne vymysleli aj niečo pre mužov!

Ak muž nechcel používať kondóm, doteraz mal iba jednu možnosť, ako vyriešiť svoju vlastnú plodnosť, a to raz a navždy – vazektómiu. Teraz sa však americkej spoločnosti Parsemus Foundation podarilo odkúpiť a doladiť pôvodne indický patent z roku 1970 na mužskú antikoncepciu. A tak vznikol Vasalgel, o ktorom informovala webstránka Metro.co.uk.

Presnejšie ide o syntetický gél, ktorý funguje ako filter, zabraňuje prieniku spermií. Najlepšie je, že samotný proces je reverzibilný, vstreknutím správneho roztoku sa gél rozpustí a spermie môžu opäť voľne prúdiť, kam chcú. Jediným problémom môže byť fakt, že Vasalgel sa vstrekuje injekčne priamo nad semenníky do transportnej trubice, teda to môže bolieť.

Výsledok je však ohromujúci, prirodzené rozpustenie gélu totiž trvá okolo 10 rokov, takže ak si povedzme 20-ročný mladý muž nechá aplikovať Vasalgel, do 30-tky sa nemusí strachovať o nechcených potomkov. Potom si môže spokojne založiť rodinu. Ak ste sa práve touto myšlienkou nadchli, musíme vás varovať, že v roku 2002 bola tretia séria laboratórnych pokusov zastavená, kvôli nežiaducim účinkom. Nešlo však vtedy konkrétne o tento gél.

Viac o téme: Mužská antikoncepciaNeplánované rodičovstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu