Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nová éra sexu: Superkondóm zabráni prenosu HIV, zároveň poskytne orgazmický zážitok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

AUSTIN - O takmer neuveriteľnom objave sa dá hovoriť v prípade superkondómu, ktorý nielenže bezpečne zabraňuje prenosu HIV pri sexuálnom styku, má navyše jednu výhodu. Vďaka použitiu špeciálnych zložiek spôsobí ešte väčšiu rozkoš, akoby muž na sebe žiaden nemal.

Podľa vedcov z texaskej A&M University Health Science Center bude tento najnovší produkt vytvorený z látky založenej na báze hydrogélu (hydrogél značí vodnú štruktúru, ktorá sa zvyčajne používa na liečbu rezných poranení). Práve ten má spôsobiť, že ak by kondóm praskol, alebo by sa poškodil, hydrogél vírus HIV uzavrie v sebe a zabije ho.

Čo je však ešte lepšou správou, kondóm je vybavený antioxidantmi, ktoré zvyšujú sexuálnu rozkoš. "Ľudia hovoria, že nechcú používať kondómy, pretože z toho nemajú rovnaké sexuálne potešenie," povedal Mahua Choudhery, jeden z výskumníkov, ktorí projekt predstavili, britskej rozhlasovej a televíznej stanici BBC.

Nová éra sexu: Superkondóm
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Antioxidant (použitý v kondóme) zvýši neurotransmitery, ktoré budú pracovať s nervovými zakončeniami a dodávať tak vyššiu sexuálnu rozkoš. V prípade, že sa vírus HIV dostane do výrobku, kondóm sa akoby zablokuje, zabráni replikácii vírusu, ako aj výstupu (z tela)," vysvetlil Choudhery. Vyskúšali by ste ho?

Viac o téme: KondómyHIVSuperkondómySexuálna rozkoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu