Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemecký stolár vyvolal davové šialenstvo: Vymyslel antikoncepciu, ktorá dokáže vypnúť spermie

Clemens Bimek Zobraziť galériu (3)
Clemens Bimek

BERLÍN - Tomu sa hovorí nápad za milión! Vynález nemeckého stolára Clemensa Bimeka by mohol spôsobiť revolúciu vo svete antikoncepcie. O jeho zariadení muži technicky hovoria ako o „vypínači spermií“.

Nemec Clemens Bimek chce v podnikateľskej sfére preraziť s novou antikoncepciou určenou pre mužov. Jeho nenápadné zariadenie už na prvý pohľad vyzerá ako nejaký spínač a táto pomôcka vraj môže spoľahlivo zabrániť neželanému otehotneniu, preto by už onedlho mohla byť v technickej výbave každého muža.

Páni, pozor! Mužská antikoncepcia vás ochráni na 10 rokov: Má to však háčik, injekciu do...

Je vynález údajne dokáže zastaviť tok spermií, ale zatiaľ ešte čaká na výsledky klinického testovania lekárov. O „vypínač spermií“ však už vedecká komunita prejavila zvedavý záujem. Takzvaný Bimek SLV je spermatický ventil, ktorý zabraňuje prietoku spermií cez spermatické kanáliky. Jeho nositeľ môže vypnúť alebo zapnúť ventil, kedykoľvek chce byť neplodný. Nemá žiadne nežiaduce účinky a nevystavuje mužov ani ženy neželaným hormonálnym výkyvom, uvádza stránka produktu Bimek.com.

Novinku vyskúšal sám na sebe

Ako povedal Bimek pre Spiegel, myšlienku zostrojiť vypínač spermií dostal prvýkrát pred 20 rokmi. Jedného dňa pozeral dokumentárny film, v ktorom anatomicky vysvetľovali priechod spermií zo semenníkov do močovej trubice a ich následné zmiešanie s ejakulátom. Vtedy mu napadlo, či nie je možné tento priechod spermií jednoducho zastaviť priamo v kanálikoch, ktorými prechádzajú.

Nemecký stolár vyvolal davové
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bimek.com)

Nápad Bimek dlho nedokázal pustiť z hlavy, až v roku 2006 navrhol patentovaný prototyp vypínača spermií. Mnohí lekári, ktorých oslovil, ho však spočiatku nebrali vážne. Ľudí, ktorí boli ochotní vynález podporiť či testovať, hľadal roky.

Nemecký stolár vyvolal davové
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bimek.com)

Jediným detailom, ktorý môže mužov od tejto antikoncepcie odrádzať, je fakt, že zariadenie musí byť operatívne implantované do tela v oblasti citlivých partií. Vynálezca je však skalopevne presvedčený, že zariadenie je plne funkčné a bez vedľajších účinkov, nakoľko vyskúšal svoj antispermatický ventil úspešne sám na sebe. Antikoncepciu budúcnosti je v tejto fáze možné získať zadarmo, pretože Bimek hľadá dobrovoľníkov na testovanie.

Viac o téme: AntikoncepciaClemens Bimek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu