Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Spoveď bývalej modelky (46), ktorá bojuje proti Islamskému štátu: Nič vás nepripraví na tie hrôzy

Tiger bojovala proti extrémistom z IS Zobraziť galériu (5)
Tiger bojovala proti extrémistom z IS (Zdroj: Facebook)

VANCOUVER - Žila veľmi pohodlný život, no vzdala sa všetkých výhod, ktoré jej západný svet ponúkal a išla bojovať proti Islamskému štátu. Bývalá modelka prehovorila o tom, akých strašných nočných mor sa stala svedkom na bojovom poli.

Štyridsaťšesťročná Tiger Sunová mala za sebou pomerne úspešnú kariéru v modelingu a venovala sa veciam, ktoré ju bavia. Začiatkom roka ale dostala nový popud od života po tom, ako sa jej rozpadol vzťah a videla, ako Kanaďan John McGuire odišiel bojovať za Islamský štát na stredný východ.

Na rybačke pred odchodom do Sýrie
Zobraziť galériu (5)
Na rybačke pred odchodom do Sýrie  (Zdroj: Facebook)

V marci sa rozhodla, že pôjde za ním. Ale na opačnú stranu bojiska. Opustila rodnú Kanadu a pridala sa na stranu Kurdov. Napriek tomu, že neabsolvovala žiadny formálny bojový výcvik, ju hneď poslali do prednej línie. Čakala, že tam uvidí šokujúce veci, no realita bola ešte oveľa strašnejšia. Nič ju totiž nemohlo pripraviť na pohľad, ako vybuchlo malé dieťa.

 

Islamský štát zverejnil zoznam svojich nepriateľov: Je medzi nimi aj Slovensko

"Videla som, ako mi pred očami na ťažké zranenia spôsobené nášľapnou mínou zomrelo malé dievčatko, pretože Kurdi nie sú lekársky vyškolení a nemajú k dispozícii ani medicínske vybavenie," opisuje hrozný okamih Tiger.

So spolubojovníkmi na fronte
Zobraziť galériu (5)
So spolubojovníkmi na fronte  (Zdroj: Facebook)

Každý deň prežíva hrôzy spojené s bojom proti čoraz viac rozmáhajúcemu sa Islamskému štátu. Hoci tvrdí, že ešte nikoho nezabila, priznáva, že sa stretla zoči voči viacerým extrémistom z IS, ktorí boli neskôr zabití. "Či som videla násilie? Či som videla, ako islamskí bojovníci zabíjajú nevinných ľudí? Áno, zažila som to. Videla som, ako nás chcú zavraždiť. Vidíme Daesh (iné pomenovanie Islamského štátu, pozn. red.), zabíjame Daesh, a to je tak všetko. Je to vlastne veľmi jednoduché," povedala Sunová.

Je čas na obednú pauzu
Zobraziť galériu (5)
Je čas na obednú pauzu  (Zdroj: Facebook)

Rus, Brit, Holanďan a Kanaďanka idú na pivo
Zobraziť galériu (5)
Rus, Brit, Holanďan a Kanaďanka idú na pivo  (Zdroj: Facebook)

Minulý týždeň však musela táto matka jedného dieťaťa nechcene opustiť svoju jednotku a vrátiť sa do Vancouveru, pretože trpela podvýživou.

Viac o téme: ModelkaIslamský štátKurdiTiger Sun
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu