Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Rodičom sa narodili krásne dvojičky: Netešili sa dlho, prišla tragická rana

Rodina z Leeds Zobraziť galériu (3)
Rodina z Leeds (Zdroj: profimedia.sk)

LEEDS - Veľkú radosť vystriedal veľký žiaľ. Manželia Clare a Darren Boitelleovci z Leedsu sa veľmi tešili, pretože po rokoch od narodenia prvého synčeka prišli na svet ich prekrásne dvojičky. Po niekoľkých týždňoch od narodenia sa ale dozvedeli šokujúcu správu. Obe dievčatká trpeli vzácnou formou leukémie. Najprv zomrela Neve, o dva roky sestrička Belle.

Dievčatká sa narodili skôr o dva mesiace. Krátko po narodení lekári diagnostikovali zákerné ochorenie najprv Neve, o pár mesiacov aj sestričke Belle. Jednovaječné dvojičky mali zdravého staršieho bračeka menom Hiro. Ako prvá odišla do neba Neve, keď mala šesť mesiacov.  Jej identické dvojča zomrelo v náručí svojich rodičov takmer presne o dva roky neskôr, keď malo dva rôčky a štyri mesiace.

Dvojičky so svojím bračekom Hirom
Zobraziť galériu (3)
Dvojičky so svojím bračekom Hirom  (Zdroj: profimedia.sk)

Neve najprv odmietala mlieko a bola veľmi bledá. Rodičia ju vzali do nemocnice, kde sa dozvedeli zdrvujúcu správu. Dievčatko podstúpilo chemoterapiu, ale boj o život do niekoľkých týždňov prehralo. Rovnaký osud postretol aj sestričku. "Prešli sme srdcervúcu cestu s našimi krásnymi, statočnými princeznami. Odišli tak skoro. Naše životy nebudú nikdy také ako predtým. Stratili sme obe naše dievčatká, je to zničujúce," povedali nešťastní rodičia pre Daily Mail.

FOTO Rodičom sa narodili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dievčatká trpeli akútnou lymfoblastickou leukémiou. Rodičia založili nadáciu, ktorá má podporovať výskum zákernej choroby.

Viac o téme: TragédiaLeukémiaDvojičky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu