Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhada psích samovrážd: Tento most je pre domácich miláčikov ako smrtiaci magnet!

Nebezpečný most.
Nebezpečný most. (Zdroj: Youtube/Channel 5)

LONDÝN - Zvierací psychológovia sú zmätení z bizarného fenoménu, ktorý "prinútil" už minimálne 600 psov skočiť z mosta v Škótsku bez zjavného dôvodu. Väčšina z nich síce prežila, ale 50-tka vyše 15-metrovú hĺbku nezvládla a zahynula. O týchto udalostiach sa hovorí, ako o samovraždách.

Partia mladíkov sa prechádzala v noci pri kaštieli vo Voderadoch: FOTO V pätách mali duchov

Príčin sa ponúka hneď niekoľko, ale sú dosť pritiahnuté za vlasy. Niektorí miestni obyvatelia v meste West Dunbartonshire dokonca tvrdia, že by za všetkým mohol byť duch "Bielej pani z Overtounu", ktorý sa objavuje už viac ako 100 rokov. Ouvertoun House je gotický hrad, ktorý sa nachádza vedľa spomínaného mosta.

Učiteľ filozofie a náboženstva Paul Owens sa pre denník The Sun vyjadril, že keď stál na moste cítil, že ho cezeň niekto alebo niečo tlačí, rovnako ako psy. V roku 1994 Kevin Moy hodil z mosta svojho synčeka a potom sa na rovnakom mieste pokúsil sám zabiť.

Dnes na moste stojí značka: "Prosím, majte svoje psy na vôdzke". Zaujímavosťou je, že psy páchajú samovraždy skoro vždy z rovnakého miesta a za jasného počasie. Podľa niektorých za to môže pach noriek, ktorý ich tam priláka.

Dr. David Sands, odborník na správanie sa zvierat, ktorý vyšetroval prípady pre Animal Planet, ponúkol alternatívne vysvetlenie. Síce už videl zábery, ale keď prešiel po moste, mal akýsi čudný pocit. Podľa neho je úplne prirodzené, že ľudia sa chcú pozrieť z mosta nadol a pre psy je to rovnaké.

"Myslím, že je veľmi pravdepodobné, že vo všetkých prípadoch to bola zvedavosť, čo zabila psy," dodal.

Viac o téme: MostSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu