Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rozlúštili Da Vinciho kód: Slávna Mona Líza v sebe ukrýva existenciu mimozemšťana!

Skrytý mimozemšťan v slávnom obraze Zobraziť galériu (2)
Skrytý mimozemšťan v slávnom obraze (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Kto by nepoznal slávny portrét Mony Lízy od Leonarda da Vinciho? Tak vedzte, že všetky teórie týkajúce sa jeho vzniku, ktoré ste doteraz počuli, sú nič oproti tej najnovšej. Podľa nej totiž známy obraz v sebe skrýva mimozemšťana!

Mona Líza patrí k najznámejším obrazom sveta a mnohí ho dokonca považujú za najikonickejšie dielo všetkých čias. V súvislosti s jeho výkladom, no najmä so záhadným úsmevom manželky florentského obchodníka, vzniklo mnoho teórií.

Mona Lisa
Zobraziť galériu (2)

Konšpirační milovníci nedávno prišli s tvrdením, že renesančný umelec vedel o existencii mimozemského života a dôkaz o tom vraj ukryl práve v obraze Mona Líza. Webová stránka Paranormal Crucible uvádza, že v slávnej maľbe objavili "portrét mimozemského veľkňaza". Vo videu zverejnenom na internete odhaľuje skryté formy života a identifikuje údajné tvárové rysy, čelenku, ruky a plášť záhadného tvora z kozmu.

Počítačom generovaný hlas sprevádzajúci video vysvetľuje: "Mnohí teológovia veria, že Leonardo da Vinci zámerne ukrýval tajné kódy a podprahové správy vo väčšine svojich diel. Ak je to pravda, potom môžeme pokojne predpokladať, že Mona Lisa bola v skutočnosti namaľovaná za účelom utajenia dôležitých historických a náboženských faktov, vzťahujúcim sa aj na možnú extraterestriálnu prítomnosť a jej angažovanosť sa v rámci rímskokatolíckej cirkvi."

Video ale neposkytuje žiadne vysvetlenie pre existenciu bytosti a priznáva, že zvýraznil farby obrazu, aby bola viac viditeľná. Na druhej strane však Scott Waring, ktorý prevádzkuje stránku UFO Sightings Daily, poznamenal, že "samotný Da Vinci bol druhom pochádzajúcim z vonkajšieho sveta". "Pravdepodobnosť, že Da Vinci bol sám mimozemšťanom, alebo prinajmenšom v tomto zmysle miešancom, je veľmi vysoká. Vykazuje všetky znaky. Mal vysoké intelektuálne schopnosti a bol mimoriadne tvorivý v mnohých oblastiach. Géniovia sú zriedka skvelí na všetkých týchto poliach činnosti, ako bol práve Leonardo," vysvetlil.


Záhada Mony Lízy odhalená: Historik vypátral jej pôvod


Už dlho sa špekuluje o tom, že Da Vinciho obrazy obsahujú tajné kódy. Táto teória tvorí základ filmového hitu Da Vinciho kód z roku 2006, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil Tom Hanks. V roku 2010 prišli umeleckí historici s tvrdením, že oči Mony Lízy ukrývajú malé číslice a písmená, ktoré by mohli predstavovať nejaký kód.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu