Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

A že prečo svet neznáša amerických turistov: Navždy znehodnotili tisícročnú pamiatku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Dve americké turistky boli zatknuté po tom, ako poškodili monument, ktorý je o viac ako tisíc rokov starší, než je krajina, z ktorej prišli. Keď to zistili bezpečnostní pracovníci, ostali zhrození a obe okamžite zadržali.

Dve Američanky vo veku 21 a 25 rokov nedávno zaleteli na dovolenku do Ríma. A čo by to bola za návšteva talianskej metropoly, keby sa neišli pozrieť na jej najznámejšiu historickú pamiatku Koloseum. Ich obdiv architektonickej dominanty však prekročil hranice slušnosti. Ženy totiž do jej steny pomocou mince vyrezali svoje iniciály "J" a "N" veľké zhruba sedem centimetrov. Tento akt vandalizmu navyše zdokumentovali fotkou v štýle selfie, ktorú následne zverejnili na internete.

Dievčiny ale mali smolu. Všimli si ich totiž ostatní turisti a aj ostraha. Polícia ich krátko nato zatkla a obvinila z poškodenia budovy historického a umeleckého záujmu. Američanky sa za svoj čin ospravedlnili a vyhlásili, že si "túto skúsenosť zapamätajú do konca života". Vraj si nemysleli, že "konajú niečo zlé". Nie, natrvalo poškodiť jednu z najznámejších starovekých pamiatok na svete je naozaj v poriadku. A potom, že prečo vo svete nemajú radi amerických turistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu