Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nemocnica poslala sms správu mŕtvemu pacientovi (†42): Neuveríte, na čo sa ho pýtala!

Na Darrenov mobil prišla po jeho smrti esemeska Zobraziť galériu (3)
Na Darrenov mobil prišla po jeho smrti esemeska (Zdroj: profimedia.sk)

LEEDS - Nemocnica v anglickom meste Leeds má podľa všetkého zmysel pre čierny humor. Mŕtvemu mužovi, ktorý bol u nich hospitalizovaný, totiž poslala sms správu a pýtala sa ho, ako bol spokojný s ich zdravotnou starostlivosťou. Za tento naozaj nevhodný prešľap sa už ospravedlnila.

Štyridsaťdvaročný Darren Wood pred pár týždňami skolaboval vo svojom dome neďaleko Leedsu. Bol prevezený do nemocnice St. James's Hospital, no krátko nato zomrel. Nešťastný otec John neskôr preberal synove osobné veci, keď zrazu na jeho mobilný telefón prišla po dvoch dňoch esemeska z nemocnice s otázkou "ako bol pacient spokojný so starostlivosťou na oddelení pohotovosti".

Nevhodná esemeska
Zobraziť galériu (3)
Nevhodná esemeska  (Zdroj: profimedia.sk)

Darren Wood
Zobraziť galériu (3)
Darren Wood  (Zdroj: profimedia.sk)

St. James's Hospital si chybu priznala a ospravedlnila sa. "Je nám nesmierne ľúto, že sme rodine Woodovej touto sms správou spôsobili stres. Táto správa nemala byť poslaná. Momentálne zisťujeme, ako sa také niečo mohlo stať, pretože chceme zabrániť tomu, aby sa to stalo v budúcnosti," uviedla zástupkyňa nemocnice.

Niektoré nemocničné pohotovostné oddelenia v Británii zvyknú posielať bývalým pacientom esemesky, pretože chcú od nich dostať spätnú väzbu. John Wood sa na zdravotnú starostlivosť o svojho nebohého syna nesťažoval. Informoval portál metro.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu