Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž chcel 18 m hlbokú pivnicu: Kopal, kopal a potom sa stalo niečo strašné!

Chcel pivnicu, teraz nemá nič Zobraziť galériu (3)
Chcel pivnicu, teraz nemá nič (Zdroj: profimedia.sk)

PEKING - Muž z Pekingu sa svojvoľne rozhodol, že pod svojím domom vykope osemnásť metrov hlbokú pivnicu. Dopadlo to ale katastrofálne. Výsledkom jeho práce bolo totiž to, že sa zrútili štyri domy v okolí vrátane toho jeho.

Čínsky podnikateľ a zákonodarca Li Baojun si v apríli 2010 kúpil dom. Vlani ho začal na základe povolenia od Pekingskej mestskej komisie územného plánovania renovovať. Povolenie sa však nevzťahovalo na vykopanie podzemia.

To ale mužovi vôbec neprekážalo, pivnicu chcel mať jednoducho stoj čo stoj. Keď si to všimli susedia, žiadali ho, aby prestal. On ale pokračoval v prácach. Jeh nezodpovedné konanie si minulý týždeň vyžiadalo krutú daň. Dom sa totiž pod vplyvom výkopov zrútil a okrem neho ďalšie štyri a i časť cesty. Po Liovej vile ostala desaťmetrová jama, ktorú medzičasom zaliali cementom.

Muž chcel 18 m
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Muž chcel 18 m
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V poškodených domoch bývalo dokopy pätnásť ľudí, ktorých teraz museli úrady dočasne ubytovať v hoteloch, dokým sa nenájde iné náhradné riešenie. Ako a či vôbec bude potrestaný vinník, čínske médiá neinformovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu