Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Tajná správa amerického Pentagonu tvrdí, že Putin má duševnú poruchu

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Putin trpí vážnou chorobou! Túto šokujúcu správu priniesli americké médiá. Odvolávajú sa na štúdiu z roku 2008, ktorú zrealizoval Pentagon. Čo konkrétne spôsobuje ruskému prezidentovi ťažkosti?

Putinovo zdravie ohrozuje autizmus. Túto správu prienislo USA Today. Odvolávajú sa na štúdiu Pentagonu, vrchného veliteľstva americkej armády. Jeho neurologický vývoj bol "vážne narušený v detstve," píše v štúdii Brenda Connors z Naval War College v Newporte s tým, že "ruský prezident trpí neurologickou abnormáliou".

Podľa expertov by mal trpieť Aspergerovým syndrómom, teda ľahkou formou autizmu. Je to špecifický model autizmu, dalo by sa povedať, že Putin je sociálny dyslektik. Napriek tomu výsledky štúdie nemôžu odborníci potvrdiť. Na to by potrebovali sken jeho mozgu. V dokumente sa spomína, že špecialisti na autizmus potvrdzujú výsledky štúdie.

Putinova kamenná tvár

Viacerí analytici si všimli Putinovu kamennú tvár pri jednaniach so svetovými lídrami. Preto radšej preferuje stretnutia za zavretými dvermi ukrytý pred dohľadom kamier a novinárov. Autizmus nie je prvá choroba, ktorú chceli Putinovi prišiť. Pred pár mesiacmi sa objavili správy, že ruský prezident má rakovinu.

Pnetagon platil doktorke Connorovej najmenej 365 tisíc dolárov, aby pracovala s rôznymi expertami od roku 2009. Vykonali preto niekoľko štúdií. Jedna z nich cituje, že Putinove poruchy ovplyvňujú jeho správanie. "Jeho hlavným znakom je extrémna sebakontrola," píše sa v nej. Connorsová pre Pentagon skúma rôzne pohybové poruchy už od roku 1996.

Závery z jej výskumu tvrdia, že "Putin utrpel v mladosti úder do ľavého laloku, ktorý má dopad na motoriku pravej časti tela, výrazy tváre, očí, hlasu a celkový obraz".

Rozdiel oproti Medvedevovi

Connorsová uskutočnila aj štúdiu medzi vzťahom Putina a Dimitriho Medvedeva, ktorý bol v rokoch 2008 až 2012 ruským prezidentom. Podľa výsledkov je Medvedev "akčný muž", ktorý chce riešiť veci okamžite.

Na druhej strane Putin má "veľmi odlišné spôsoby", pričom radšej s rozhodnutím počká, preverí si rozhodnutie a postupuje opatrne. Na základe týchto výsledkov odporúča odborníčka, aby sa k Putinovi pristupovalo adekvátne.

Podrobnosti štúdie

2008 Putin Study

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu