Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrôzostrašné VIDEO NASA: Zem sa mení na horúcu pec!

Naša planéta je čoraz teplejšia
Naša planéta je čoraz teplejšia (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Rok 2014 bol najteplejším odvtedy, čo sa začala globálne merať teplota našej planéty. Slovákom to tak možno nepripadá, lebo vlaňajšie leto príliš teplé nebolo, no priemerná ročná teplota bola vyššia než zvyčajne. Pozrite si video, ktoré dokazuje, že Zem sa mení na pec.

NASA pred pár dňami potvrdila, že rok 2014 zlomil všetky doterajšie teplotné rekordy od roku 1880, kedy sa na Zemi začala zaznamenávať globálna priemerná teplota. Dokazujú to údaje zozbierané Národným klimatickým dátovým centrom, z ktorých vyplýva aj to, že desať najteplejších rokov od začatí meraní sa vyskytlo v posledných dvadsiatich rokoch. Šanca, že sa tak stane náhodou, je jedna ku 650 miliónom.

Priemerná ročná teplota vzduchu v Európe bola vlani o 0,3 stupňa Celzia vyššia, ako to bolo v doteraz najteplejšom roku 2007. Podľa informácií Svetovej meteorologickej organizácie WMO polovica európskych štátov vyhodnotila rok 2014 ako najteplejší v histórii na ich území. 

NASA vyhotovila časozberné video, na ktorom je vidno, ako sa Zem v priebehu rokov otepľuje. Vizualizácia zachytáva, ako veľmi sa za posledných 134 rokov zmenila globálna klíma.

Zem sa mení na pec

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu