Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lekári vydesení z toho, čo našli chlapcovi v mozgu: Megaparazit ho mohol zabiť!

Červ parazitoval v mozgu
Červ parazitoval v mozgu (Zdroj: YouTube)

ŠANGHAJ - Lekári v Šanghaji zröntgenovali hlavu jedenásťročného chlapca po tom, ako sa sťažoval na silné bolesti hlavy a záchvaty. To, čo odhalili, ich šokovalo. Za zdravotné potiaže totiž mohol dlhý červ, ktorý sa usadil v mozgu.

Keď človeka bolí hlava, nemusí to byť vždy len kvôli zmene počasia či tlaku. Zvlášť, keď žijete v ázijskej krajine. Jedenásťročný Liang Liao z východnej Číny sa už dlhšie sťažoval na intenzívne bolesti hlavy a tak ho rodičia priviezli do šanghajskej nemocnice Xinhua.

Lekári vykonali röntgenové vyšetrenie, ktoré odhalilo, že v chlapcovej lebke sa pohybuje nejaký živý organizmus. Malý pacient okamžite podstúpil zákrok, počas ktorého mu parazita opatrne odstránili.

Podľa chlapcovho otca, štyridsaťdvaročného Lianga Chaa, jeho syn zvykol kupovať jedlo na ulici od podomových obchodníkov a len zriedka sa stravoval doma. "Neviem, prečo mal tak rád to nechutné jedlo, ktoré sa predávalo na ulici. Raz sa mi dokonca pochválil, že zjedol grilovaného hada," povedal Liang.

Lekári identifikovali parazitárnu infekciu ako sparganosis, ktorá ohrozuje ľudí konzumujúcich infikované žaby, hadov, alebo iné zvieratá, ktoré neboli riadne tepelne upravené. Parazit vstupuje do tela cez zažívací trakt a napáda mozog, prípadne oko. Ak sa neodstráni včas, môže nákaza viesť k rozsiahlemu poškodeniu mozgu alebo dokonca k smrti. Sparganosis väčšinou napáda psov a mačky, boli však už zaznamenané aj prípady u ľudí vrátane tohto. Informoval denník Daily Mirror.

Červ parazitoval v mozgu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu