Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Tak toto ste ešte červa robiť nevideli: Bŕŕŕ, zábery ako z hororu!

Na pohľad nič príjemné.
Na pohľad nič príjemné. (Zdroj: YouTube)

BANGKOK - Niekomu sa stačí čo i len pozrieť na pavúky, niektoré druhy hmyzu či plazov a hneď mu naskakuje husia koža. Citlivejšie povahy možno budú mať problém aj s nasledujúcim videom, ktorého hlavný hrdina teda vôbec neoplýva krásou, skôr vyzerá ako tvor z nejakej inej planéty. A navyše sa správa veľmi bizarne.

Video nakrútené v Thajsku ukazuje "príšerku", ktorá keď sa cíti byť v ohrození, vypľuje zo seba čosi ako chápadlá. Ide o morského červa, ktorý sa vystreknutím úponkov bráni pred nepriateľom, informuje mirror.co.uk. Pravdepodobne nie každý by bol ochotný si niečo také zobrať do dlane a ešte k tomu vydržať aj to, čo sa v nasledujúcej chvíli stane s jeho rukou, ale zdá sa, že muž na záberoch to berie celkom hrdinsky.

Vedci sa domnievajú, že ide o príbuzného zamatového červa, ktorý bol v poslednej dobe predmetom štúdie. Tá vraj už odhalila, v čom spočíva jeho spidermanovský talent. Pomocou použitia kamier sa zistilo, ako funguje jeho tajomstvo a záhadné schopnosti pochádzajúce akoby priamo z nejakého sci-fi filmu.

Odborníci zistili, že za hlavou červa sa nachádza veľký zásobník tekutiny, ktorú tento tvor vymršťuje veľkým tlakom cez úzku trubicu. Funguje to rovnako ako vysokotlaková hadica. Magazín New Scientist minulý mesiac dokonca uviedol, že tieto výsledky by mohli pomôcť vytvoriť celý rad nových technológií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu