Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V obľúbenej stavebnici sa našiel list z roku 1974: Lego píše rodičom

V stavebnici našli list z roku 1974 Zobraziť galériu (2)
V stavebnici našli list z roku 1974 (Zdroj: Foto: Twitter)

KODAŇ - Kto by nepoznal dánsku stavebnicu Lego. Nedávno v nej objavili list z roku 1974, ktorý dokazuje, že hračka nestratila ani štipku zo svojej obľúbenosti. Skôr naopak, popularite sa teší stále viac a viac. Dokonca je dôkazom toho, že do veľkej miery prispieva k podporovaniu rovnosti pohlaví.

Pokiaľ ide o presadzovanie rovnosti oboch pohlaví, panuje tendencia, že ľudstvo pre to za posledných 40 rokov urobilo veľa. List, ktorý zaradili do stavebnice Lego v roku 1974 dokazuje, že touto problematikou sa firma zaoberala už dávno.   

Do škatule s kockami stavebnice výrobcovia zaradili správu pre rodičov so slovami, že túžba tvoriť je silná u všetkých detí, rovnako u chlapcov, ako aj u dievčat. List zverejnil na internete užívateľ, ktorý sa v sobotu hral so svojou neterou a synovcom v babičkinom dome. Správu našiel v stavebnici.

V obľúbenej stavebnici sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Twitter)

Tu je list v plnom znení

Rodičom,
túžba tvoriť, je rovnako silná u všetkých detí. U chlapcov aj u dievčat. Ide o fantáziu, nie zručnosť.  Staviate to, čo sa vám vybaví, čo chcete. Posteľ alebo kamión. Dom pre bábiky alebo kozmickú loď. Mnohým chlapcom sa páčia domy pre bábiky. Sú ľudskejšie ako vesmírne lode. Mnoho dievčat má radšej kozmické lode. Sú vzrušujúcejšie ako domy pre bábiky. Najdôležitejšie je, zobrať do rúk správny materiál a nechať ich vytvoriť to, čo im najviac imponuje.    

Vyzerá to tak, že list pochádza z roku 1974 a vytlačili ho v Hamburgu. Pravosť ešte nie je overená, hovorca spoločnosti na tom už pracuje.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu