Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrdinkou (†19) po smrti: Tínedžerka zachránila šesť ľudských životov!

Emma Wittyová Zobraziť galériu (2)
Emma Wittyová (Zdroj: yorkshirepost.co.uk, myspace.com)

LEEDS - Emma Wittyová mala len devätnásť rokov, keď zomrela. Je však príkladom, že aj po smrti môže človek pomôcť druhým. Jej orgány totiž dostali ďalší šiesti ďalší ľudia, ktorým tak zachránila život. Tento čin si získal obrovské sympatie.

Začínajúca fotografka Emma mala celý život pred sebou, keď v júni 2013 dostala doma mŕtvicu. V mozgu jej praskla aneuryzma. Dievčinu objavil jej priateľ Oli, ktorý okamžite privolal záchranku. Po pár dňoch v nemocnici však zomrela. Lekári sa opýtali jej rodičov, či si myslia, že by chcela darovať svoje orgány.

"Pozreli sa na mňa a spýtali sa, čo si myslím. Odpovedal som, že samozrejme. Emma by urobila všetko pre to, aby mohla pomôcť druhým. Bola jednoducho taký typ človeka," povedal tínedžer.

Hrdinkou (†19) po smrti:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: yorkshirepost.co.uk, myspace.com)

Emminho pohrebu sa zúčastnilo 350 ľudí, čo svedčí o tom, že bola kvôli svojej nezištnej povahe naozaj obľúbená. Jej srdce putovalo dvadsaťročnej žene, pankreas a jedna oblička istému päťdesiatnikovi, pľúca a druhú obličku dostali ďalší dvaja muži a pečeň bola rozdelená medzi muža a ročné dievčatko.

Rodičia nedávno vzdali hold svojej dcére, ktorá istým spôsobom bude žiť aj po smrti. "Mala som z toho najprv zmiešané pocity, ale zároveň som rada, že Emma pomohla zachrániť toľko ľudských životov a jej srdce bije naďalej," povedala mama Catherine pre express.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu