Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Luxusný život zadarmo a beztrestne: Podvodník sa inšpiroval slávnym kasovým trhákom!

Jeison Neck Jair Garcia alias Jason Abdulaziz Al Hakim Ali Nayb sa inšpiroval holywoodskym trhákom. Zobraziť galériu (4)
Jeison Neck Jair Garcia alias Jason Abdulaziz Al Hakim Ali Nayb sa inšpiroval holywoodskym trhákom. (Zdroj: Vanguardia)

VALLEDUPAR – Každý už aspoň raz v živote zatúžil byť aspoň na okamih niekým iným. Jeison Neck Jair Garcia sa pre to rozhodol aj niečo spraviť, aj keď si vybral pomerne nešťastný spôsob. Miesto toho, aby na sebe zapracoval, použil skratku a podľa návodu v slávnom filme s Tomom Hanksom a Leonardom DiCapriom Chyť ma, ak to dokážeš! začal žiť.

Jeisonovi sa podarilo klamať kolumbijské orgány niekoľko mesiacov, počas ktorých tvrdil, že je diplomatom z Libanonu. Žil si kráľovsky pod menom Jason Abdulaziz Al Hakim Ali Nayb, a to vďaka niekoľkým sfalšovaným dokladom.  Býval v najlepších hoteloch a stravoval sa v luxusných reštauráciách. Polícia ho však nakoniec odhalila napriek falošnému preukazu totožnosti a dvom ďalším dokladom vydaným kolumbijským ministerstvom zahraničných vecí.

Na jeho klamstvo prišiel plukovník Alejandro Lopez, ktorý Jeison alias Jason počul hovoriť po španielsky a nechápal, ako je možné, že ovláda reč, ktorá by pre neho mala byť cudzia, tak dokonale. Podvodník zatiaľ prednášal na viacerých univerzitách v Kolumbii a dokonca sa stretávala na prehliadkach s armádnymi a policajnými zložkami.

Jeison Neck Jair Garcia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vanguardia)

„Prišiel som do mesta vo februári, no on mal prísť so svojou falošnou identitou údajného odborníka v oblasti ľudských práv už v minulom roku,“ povedal plukovník Lopez médiám a dodal: „Predstavil sa ako minister Libanonu a zúčastnil sa aj konferencie o arabskom konflikte. Jeho prízvuk vyvolal rad otázok, takže sme s pomocou Criminal Investigation Task Force začali vyšetrovanie.“

Jeison Neck Jair Garcia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vanguardia)

Po tom, ako Jeisona zatkli, bránil sa, že táto lož nikomu neublížila. Pred súdom sa ukázalo, že vôbec nešlo o jeho prvý zločin. Z mesta Santander musel pred niekoľkými rokmi utiecť po tom, ako sa vydával za slávneho kolumbijského hudobníka Zuletu. Sudca ho neskôr oslobodil, takže pozor na podvodníkov!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu