Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sedem šokujúcich príbehov dvojičiek, ktoré Vám nedajú spať: Krutý osud aj neuveriteľné náhody!

Tieto príbehy nevie nikto poriadne vysvetliť Zobraziť galériu (9)
Tieto príbehy nevie nikto poriadne vysvetliť (Zdroj: kidspot.com)

BRATISLAVA - Dvojičky sú fascinujúce už len preto, že sa rodia pomerne zriedkavo. Jednovaječné dvojičky, to už je naozaj niečo. Väčšina ľudí ma problém ich odlíšiť, samotní identickí súrodenci sa môžu cítiť zmätene. No toto je niečo absolútne jedinečné! Tieto príbehy vás presvedčia, že narodiť sa spoločne s človek, s ktorým máte rovnakú DNA, je viac než len rarita.

Jimovia

Tieto príbehy nevie nikto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: kidspot.com)
Centrum pre dvojičky a výskum rodiny v americkej Minnesote má záznam o ojedinelom príbehu dvoch chlapcov, ktorých po štyroch týždňoch adoptovali dve cudzie rodiny. Obe rodiny chlapcov zhodne pomenovali Jim, no tam sa podobnosť iba začína. Obaja Jimovia sa prvýkrát stretli až keď mali 39, pričom dovtedy netušili, že sú dvojičky. Ich mysle však museli byť extrémne prepojené. Obaja totiž pomenovali svojich synov James Allan, obaja mali psa menom Toy (z ang. Hračka). Tu sa to nekončí, Jimovia excelovali v matematike a pracovali pre orgány činné v trestnom konaní. Ešte desivejšie je, že prvé manželky týchto nezvyčajných mužov sa volali Betty a druhé manželky po rozvode mali taktiež zhodné meno – Linda!

Po smrti bažiace sestry

Tieto príbehy nevie nikto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: kidspot.com)
Strašidelne vyznieva príbeh o švédskych sestrách – dvojičkách Ursule a Sabine Erikssonových. Trpeli vzácnou poruchou zdieľanej psychózy, ktorá sa prenášala z jednej na druhú. Prvýkrát začali šalieť na diaľnici v Anglicku, o čom písali aj reportéri BBC. Premávali sa uprostred cesty, až kým ich nenašla polícia. Vtedy sestry ukázali neobvyklú fyzickú silu a až šesť policajtov muselo zasiahnuť, kým sa im podarilo iba samotnú Sabinu odviezť do nemocnice! Niekoľkokrát ju totiž „ťuklo“ nejaké auto. Nezistili u nich prítomnosť žiadnej drogy ani alkoholu, no po vyšetrení odhalili psychickú poruchu. Na druhý deň Sabinu prepustili domov, lebo pôsobila úplne normálne, zatiaľ čo Ursulu si ešte nechali v nemocnici. Bola to ale chyba úsudku, lebo Sabina následne brutálne dobodala muža a potom skočila z mosta. Tento pád však prežila a vo väzení musela stráviť ďalších päť rokov.

Strašidelné veštkyne

Tieto príbehy nevie nikto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: kidspot.com)
Linda a Terry Jamisonové sú, ako inak, identické jednovaječné dvojičky. Živia sa ako veštkyne a práve to je na nich nezvyčajné. V roku 1999 pre rozhlasovú stanicu Art Bell predpovedali: „Vidíme teroristický útok na vládu, nie prepáčte, na vládne budovy. Niekde v Južnej Karolíne alebo Georgii, asi v júli 2002. A tiež na obchodné centrum v New Yorku – the World Trade Centre v roku 2002, niečo ako teroristický útok.“

Ako z filmu

Tieto príbehy nevie nikto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: bbc.co.uk)
Tamara Rabbiová a Adriana Scottová (31) sa narodili v Mexiku, oddelili ich hneď potom. Obe adoptovali americké rodiny, Tamara sa dostala do židovskej rodiny a vyrastala medzi vyššou strednou triedou na Manhattane. Adriana bývala na predmestí Long Islandu, kde sa nachádza aj univerzita Hofstra, na ktorej neskôr začala študovať Tamara. Už vtedy si všimla niečo nezvyčajné. Zdravili ju cudzí ľudia očividne presvedčení, že je niekto iný. No a raz na party sa konečne stretli a zistili, že sa absolútne podobajú, majú rovnakú výšku a dokonca že obe milujú hip-hop! Tak odhalili, že sú dvojičky a dozvedeli sa o tom aj médiá.

Dvaja z milióna

Tieto príbehy nevie nikto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: kidspot.com)
Triniti a Ghabriael Cunninghamovci (3) sú naozaj krásne dvojičky, teraz majú štyri roky. Ide o sestru a brata, ktorých si však napriek očividnej podobe rozhodne nepomýlite. Obe deti majú kučeravé vlásky, nosy ako gombíky a plné líčka, no je medzi nimi jeden viditeľný rozdiel – Triniti má po otcovi čiernu farbu pleti, zatiaľ čo Ghabriael je po mame beloch. Tento prípad je fenoménom aj v medicíne, písali o nich viaceré americké stanice, najmä ABC News.

Dvojičkami sú aj nie sú

Tieto príbehy nevie nikto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: nbcnews.com)
Maricica Tescuová (42) z Iasi v Rumunsku je matkou dvoch krásnych chlapcov, ktorý sú síce dvojičkami, no nie tak úplne. Nie sú totiž jednovaječní, dokonca sa nevyvíjali ani v spoločnej maternici. Maricica má totiž zriedkavú anomáliu, má dve maternice, čo spôsobilo, že jeden syn sa narodil predčasne v siedmom mesiaci tehotenstva a druhý až v „tom správnom čase“. Obe deti (9) sa zotavili a šťastne vyrástli, ako tvrdí stanica BBC.

Dvojité, vlastne štvorité "problémy"

Tieto príbehy nevie nikto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: kidspot.com)
Američanky Ashlee Spinks a Andrea Springer (31) sú naozaj prepojené jednovaječné dvojičky, obe totiž porodili svojich dnes desaťročných synov v rovnaký deň. Podľa výpočtov aj otehotneli v rovnaký deň, a to potom, ako dlhé mesiace užívali lieky na neplodnosť. A aby sme nezabudli, obe porodili dvojičky! Táto správa zaujala nielen denník Los Angeles Times.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu