Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ján (18), ktorý dobodal svojho dedka, by mal ísť za mreže na 20 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Osemnásťročný Ján P., ktorý vo februári tohto roku dobodal v rodinnom dome v Nitrianskom Pravne svojho 68-ročného deda a následne dom zapálil, uzavrel koncom júla s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dohodu o vine a treste.

Na základe uzavretej dohody by mal ísť obvinený z úkladnej vraždy za mreže na 20 rokov. "Prokurátor ÚŠP uzatvoril dňa 29. júla dohodu o vine a treste s J. P. obvineným z trestného činu úkladnej vraždy. Návrh bol podaný tiež 29. júla 2014 na Špecializovaný trestný súd. Prokurátor navrhuje trest odňatia slobody vo výmere 20 rokov so stredným stupňom stráženia. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici bude rozhodovať o schválení či neschválení dohody o vine a treste v stredu 13. augusta."

Dnes o tom dnes informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. V prípade, že by súd dohodu schválil, stane sa právoplatnou a nebude sa môcť ani jedna procesná strana voči nej odvolať.

Podľa februárových informácií polície sa obvinený Ján P. na zavraždenie svojho starého otca pripravoval, motívom bola snaha zakryť krádež peňazí z účtu dôchodcu. Vnuk si najprv zohnal horľavé látky, ktoré počas jedného februárového víkendu priniesol do dedkovho domu, ktorý spal.

Keď sa ten zobudil, začal s vnukom zápasiť a následne Ján P. mal dedka dobodať nožom a spôsobiť mu takmer 30 bodno-rezných rán, ktoré boli smrteľné. Potom mal zapáliť horľavú látku a utiecť z miesta činu. Policajti ho však zaistili a obvinili z úkladnej vraždy. Vnukovi hrozil pôvodne trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu