Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Babka chcela pomôcť chorej vnučke: Uverila hyenizmu veštkyne, pomôžte jej z pekla

Veštkyňa Senty Zobraziť galériu (2)
Veštkyňa Senty (Zdroj: Foto: polícia)

LEVICE - Priam neuveriteľný prípad riešia levickí kriminalisti. Pátrajú po podvodníčke, ktorá sa vydávala za veštkyňu Senty. Od nešťastnej ženy v núdzi vylákala 14 tisíc eur. Po tom, čo zhrabla penieze so slovami, že sú zakliate, odletela vrtuľníkom do Grécka. O prípade informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová.

Polícia pátra po neznámej žena, ktorá sa vydávala za liečiteľku. Na inzerát v miestnych novinách, v ktorom ponúkala svoje liečiteľské a veštecké služby, zareagovala 56-ročná žena z okresu Levice. Telefonicky sa skontaktovala s liečiteľkou. Rozpovedala o svojich starostiach, že jej vnučka má zdravotné problémy. S veštkyňou sa prvý krát stretli koncom júla. Po vykonaných rituáloch, ktoré veštkyňa Senty urobila, zinkasovala 400 eur.

Ďalšie stretnutie

Začiatkom augusta sa ženy stretli druhý krát. Veštkyňa vylákala sa svoje ďalšie služby 1 600 eur, ktoré aj dostala. "Vtedy im veštica povedala, aby priniesli všetky peniaze, čo majú, pretože sú prekliate a treba ich očistiť. Na ďalšom stretnutí, ktoré bolo začiatkom septembra v tom istom byte v Leviciach, prišla pani aj s dcérou a priniesli so sebou 14.000 eur," informovala Bruchterová. 

Babka chcela pomôcť chorej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Záhadný rituál premenil peniaze na papier

Senty peniaze prepočítala, zabalila do alobalu, klientom naliala do pohára vodu, do ktorej pridala neznámu zmes a poslala ich do vedľajšej miestnosti tekutinu vyliať. Potom, ako sa vrátili späť do izby, veštkyňa zabalila peniaze, ktoré boli v alobale, do uteráka a dala ich poškodenej do kabelky.  Pri odchode jej povedala, aby balík položila do detskej izby a rozbalila ho až o 24 hodín s tým, že o polnoci má zapáliť sviečku. Keď žena o polnoci zavolala liečiteľke, mužský hlas jej oznámil, že liečiteľka musela vrtuľníkom odletieť do Grécka a jej peniaze sa premenili na papiere. Po rozbalení uteráka žena zistila, že namiesto peňazí jej veštica dala nastrihané kúsky papiera.

Polícia na prípade pracuje, žiada o pomoc

Polícia upozorňuje občanov, aby sa za  žiadnych okolností nedali nalákať na služby, ktoré sú nedôveryhodné a aby svoje úspory nedávali neznámym ľudom, pretože sa môžu stať obeťou podvodu. "Predmetný skutok vyšetruje Odbor kriminálnej polície  v Leviciach. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu," doplnila Bruchterová. Polícia zároveň žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení osoby, ktorá si podala inzerát s ponukou liečiteľských a vešteckých služieb. Akékoľvek informácie oznámte na bezplatnom čísle 158.

.

Viac o téme: PodvodVeštkyňaSenty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu