Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hrávate Angry Birds: Neuveríte, kto ju vyvinul

Pri ničení zelených prasiatok si rozšírite obzory Zobraziť galériu (2)
Pri ničení zelených prasiatok si rozšírite obzory (Zdroj: Rovio)

ESPOO - Videohry nie sú len nezmyselnou kratochvíľou. Často sa z nich môžete aj niečo naučiť. Tak ako v prípade obľúbenej hry Angry Birds. Edície mobilnej aplikácie s vesmírnou tematikou pomáhala vyvíjať aj americká NASA.

Fínska firma Rovio Entertainment začiatkom júna vydala v poradí už ôsmu epizódu hry Angry Birds, ktorá sa opäť odohráva vo vesmíre. A tak ako v roku 2012 pri Angry Birds Space, aj pri aktuálnej edícii Beak Impact stála pri zrode americká Národná agentúra pre letectvo a vesmír. Aplikácia dokonca odzrkadľuje aktuálne priority výskumu NASA a hráč sa ocitá medzi asteroidmi.

„Spolupráca s Rovio a Angry Birds je výnimočnou príležitosťou osloviť milióny hráčov a pomocou fiktívneho vesmíru im sprostredkovať skutočné informácie o asteroidoch, prečo ich NASA študuje a ako zapadajú do bádania Marsu,“ hovorí David Weaver z tlačového oddelenia NASA.

Hrávate Angry Birds: Neuveríte,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Rovio)

Jeden z ambicióznych plánov agentúry totiž počíta s tým, že robotická sonda zachytí menší asteroid a odvlečie ho na obežnú dráhu okolo nášho Mesiaca. Astronauti by potom v roku 2025 mali na asteroide pristáť a preskúmať ho. Výprava k asteroidu a späť zase pomôže ľudstvu zdokonaliť technológie potrebné k úspešnému pristátiu človeka na Marse, ktoré je naplánované na rok 2030. „Dúfame, že sa nám takto podarí vzdelávať, informovať a dokonca inšpirovať hráčov k skúmaniu vesmíru,“ dodal Weaver.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu