Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vesmírny futbal: Majstrovstvá pobláznili aj astronautov

Vesmírne nožničky predviedol veliteľ ISS Zobraziť galériu (2)
Vesmírne nožničky predviedol veliteľ ISS (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Na trávniku hral futbal snáď už každý. Na pláži na piesku je to oveľa ťažšie. Ale astronauti na Medzinárodnej vesmírnej stanici posunuli futbal na úplne iný level. Zakopali si v beztiažovom stave!

Astronautom zrejme bolo ľúto, že nemôžu v pohodlí domova sledovať zápasy brazílskych futbalových majstrovstiev sveta a tak sa rozhodli spraviť si vlastné vesmírne majstrovstvá. Veď predtým to nikdy nikto neskúšal. Každý jeden výkop tak bol majstrovský.

Ako prvý sa predviedol aktuálny veliteľ ISS, Američan Steve Swanson. V beztiažovom stave 400 kilometrov nad Zemou v priamom televíznom prenose vystrihol ukážkové nožničky. Škoda len, že lopta neletela želaným smerom a skončila v prístrojoch stanice. Ešteže „neodpálil“ žiadny dôležitý budík.

Vesmírny futbal: Majstrovstvá pobláznili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Swanson sa vo vesmírnom zápase postavil proti Nemcovi Alexandrovi Gerstovi a divákov tak navnadili na nadchádzajúci zápas oboch krajín, ktoré zvedú súboj 26. júna. „Chceme všetkým tímom a fanúšikom na Zemi a špeciálne v Brazílii popriať skvelé majstrovstvá. Dobre sa bavte a nech zvíťazí ten najlepší,“ odkázala posádka ľudstvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu