Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bizarný vynález valcuje internet: VIDEO vám ukáže, ako na upchatý záchod!

Nový vynález dokáže tento problém vyriešiť
Nový vynález dokáže tento problém vyriešiť (Zdroj: YouTube)

SOUL - Každému, kto bol nútený čeliť upchatej a potenciálne pretekajúcej toalete, už niekedy napadlo, ako je možné, že moderné technológie dokázali poslať človeka na Mesiac, ale na uvoľnenie záchodu ešte nevymysleli nič hygienickejšieho ako gumový zvon na drevenej násade. Teraz sa ale zdá, že bude tomu už onedlho koniec.

Prielomom 21. storočia v oblasti údržby toaliet by sa totiž mohol stať zlepšovák juhokórejského vynálezcu, ktorý ponúka pohodlnejší variant. A na serveri YouTube už žne veľké úspechy jeho demonštračné video, ako nový vynález používať. Do dneška zaznamenalo viac ako tri milióny zhliadnutí.

Vynález na upchatý záchod

"Rozmýšľal som, či na uvoľnenie upchatej toalety neexistuje lepší spôsob. Môj zlepšovák funguje na rovnakom princípe ako zvon, používa tlak. Ale vytvára ho oveľa viac ako zvon," povedal tridsaťšesťročný Kim Sung.

Zariadenie predstavuje pevná fólia, ktorá sa pripevní na okraj misy špeciálnym silným lepidlom. Keď potom záchod spláchne, fólia sa vyduje. Opakovaným zatlačením na ňu vznikne tlak, ktorý toaletu až zázračne rýchlo uvoľní.

"Prototyp som mal už pred dvoma rokmi, ale dlho mi trvalo, kým som vyvinul dostatočne silné lepidlo, aby držalo aj na keramike," vysvetlil Kim. Jeho produkt sa zatiaľ predáva len v Južnej Kórei, kde balenie troch kusov stojí v prepočte asi 750 korún. Demonštračné video ale vyvolalo značný dopyt od zákazníkov v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu