Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zľakli sa, že ušiel: Muža v kostýme gorily strelili uspávacou šípkou, skončil na áre

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: animatronicpanda.com)

PUERTO DE LA CRUZ - Vyzeral ako skutočný. Zamestnanca zoologickej záhrady preoblečeného za gorilu strelil veterinár šípkou so sedatívami. Zabudli mu povedať, že nacvičujú krízový plán pre prípad skutočného úteku gorily.

Kuriózny incident pobavil obyvateľov Puerta de la Cruz na kanárskom ostrove Tenerife. V tamojšej zoo sa rozhodli zodpovedne vypracovať krízové plány pre prípadný útek zvieraťa a navrhnuté opatrenia sa hneď podujali nacvičiť.

Riaditeľ to zrejme chcel vyšperkovať do dokonalosti a 35-ročného zamestnanca navliekol do kostýmu gorily. Niekde však zlyhala komunikácia a veterinárovi nepovedali, že takéto cvičenie prebieha. Ten keď zbadal gorilu behať mimo klietky, nezaváhal ani na sekundu. Schytil fúkačku, zamieril a chlpatého kolegu trafil do nohy šípkou s takou dávkou sedatív, ktorá má zložiť 200-kilové zviera. Nuž, účinok sa spoľahlivo dostavil a o pár minút prišla pre „ľudoopa‟ sanitka. Našťastie sa aj z takej konskej dávky rýchlo zotavil. Škoda len, že zoo v tlačovej správe nezverejnila, čo povedal tomu veterinárovi, keď sa vrátil z nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu