Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Cigánski diabli na turné v Južnej Kórei!!!

Zobraziť galériu (3)

Takmer 6 mesiacov prebiehali intenzívne rokovania medzi "Cigánskymi Diablami" a juhokórejskou koncertnou agentúrou "Music Compass" ohľadom koncertného turné v Južnej Kórei. Vďaka veľkej podpore slovenského veľvyslanca v Kórejskej republike (Južná Kórea) Ing.Dušana Bellu sa "Diablom" po piatich rokoch opäť dostalo cti absolvovať päť koncertov na tomto ázijskom poloostrove.

Turné sa uskutočnilo v čase od 18.5.2014 do 26.5.2014 v mestách SEOUL, JEONJU, KWANGYANG, BUSAN, v koncertných sálach s kapacitami od 1500 až 2300 divákov ako sú:

Bluesquare Samsung card hall, Sori Art center-Moak Hall Kwangyang artcenter, Busan Cinema Center, v ktorých vystupovali renomovaní umelci a orchestre z celého sveta ako napr.: Placido Domingo, Misha Maisky, Youngok Shin, Newyorská Filharmónia, Boľšoj Teatr, Chic Korea, Diana Kraal...

"Cigánski Diabli" zaradili do svojho repertoáru diela od Albinoniho, Sarasateho, Paganiniho, Liszta, Dvořáka,..ale zazneli aj slovenské, medzinárodné, etno a cigánske melódie.

"Hudobným darčekom" pre domáce publikum boli aj 2 kórejské piesne "Arirang" a "Guemgang". Pieseň "Arirang" zaznela v korejskom jazyku v podaní Silvie Šarkoziovej a spievala s ňou na každá vypredaná koncertná sála. ( 5koncertov si vypočulo takmer 10 000 návštevníkov) Koncert v Soule si prišli vypočuť aj vynikajúca kórejská sopranistka Seung Hee Park Cha a spevák a víťaz "Britain's Got Talent 2007" Paul Potts......"také nasadenie, takú muzikalitu a technickú zdatnosť celého orchestra, som ešte "live" nepočul, nebol to náhodou playback"..??? s úsmevom a veľkým uznaním sa takto prihovoril  po koncerte k "Diablom"  Paul Potts, ktorý im navrhol spoluprácu na spoločných koncertoch po Južnej Korei, Kanade a USA a verí, že by sa objavili spoločne aj v Bratislave...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu