Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Kto má v politike budúcnosť? Mladí!

Podpora  rodiny  je  pre  Michala  Bubána  veľmi  dôležitá.  So strýkom MUDr. Milošom Bubánom na rodinnom stretnutí. Zobraziť galériu (2)
Podpora rodiny je pre Michala Bubána veľmi dôležitá. So strýkom MUDr. Milošom Bubánom na rodinnom stretnutí.

Stačilo „starých politických matadorov“ a ich sľubov, ktoré poväčšine nikdy nesplnia, a túžia po inej spoločnosti. V našom politickom spektre sa nájdu aj takí, ktorí sa vo vrcholovej politike pohybujú už 20 rokov. Stále dookola sledujeme korupciu, rovnaké škandály, zastarané myslenie, arogantné správanie.

Vo  svetovej  politike  je  trend  mladých  ľudí:  iba  35-ročný  Jan Hamáček je predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu  Českej  republiky,  27-ročný  Sebastian  Kurz  je  rakúskym ministrom zahraničných vecí, 39-ročný Matteo Renzi je najmladším  premiérom  v  histórii  Talianska...  to  všetko  svedčí  o tom, že budúcnosť patrí mladým, ktorí uvažujú inak. Nemajú v sebe zakódované staré vzorce myslenia, vedia sa reálne pozrieť na súčasný svet a záleží im na vytvorení toho lepšieho pre seba a pre svoje deti. Sú šikovní, oddaní svojej práci i svojim víziám a vedia pružne reagovať na udalosti svetovej politiky. 

V  januári  tohto  roku  mala  ustanovujúci  snem  nová  politická  strana  –  TIP  (Tvoríme  inú  politiku),  jej  členovia  majú  vekový  priemer  33  rokov  a  nemajú  za sebou  politickú  minulosť,  majú  však  jasno  o  budúcnosti.  Presadzujú  slušnosť,  toleranciu  a  kompromis,  sú mladí,  nadšení  a  zapálení.  Výrazné  zastúpenie  majú  v strane ženy, čo je na našej politickej scéne takisto potrebná zmena. Vyznajú sa vo svetovom dianí, ovládajú  jazyky, vedia reprezentovať... skrátka je to skupina mladých ľudí, za ktorých by sme sa nemuseli hanbiť doma ani vo svete.

Prvou výzvou pre TIP je uspieť vo voľbách do Európskeho parlamentu  a zmeniť pohľad na Európsku úniu, Európsky parlament a aj na Slovensko. Lídrom kandidátky strany TIP v nadchádzajúcich voľbách do europarlamentu sa stal Michal Bubán. Je jasným príkladom toho, že mladý vek nie je prekážkou  dosiahnutia  úspechu.  Vyštudoval  Medzinárodný podnikový manažment vo Viedni, rozpráva štyrmi cudzími jazykmi, dosiahol vrcholovú pozíciu v nadnárodnej spoločnosti a riadi najnáročnejšie developerské projekty v rôznych krajinách Európy, naposledy v Rusku. Jeho domovom je však Slovensko, kde žije aj s rodinou.

Vstúpiť do politiky a kandidovať za Stranu TIP do Európskeho parlamentu sa rozhodol preto, lebo je presvedčený, že je potrebné začať meniť spoločnosť, ale najmä spôsob fungovania štátu. Podporuje mladých, aby v zahraničí zbierali skúsenosti, získavali nové poznatky a vzdelanie, ale zároveň chce vytvárať príležitosti a motiváciu na ich návrat do rodnej krajiny. Perspektíva, uplatnenie,  kvalita  života  je  hlavným  motívom  budovania  silného moderného Slovenska aj s mladými ľuďmi.

Na druhej strane hovorí, že aj mladí ľudia by sa mali zaujímať o budúcnosť Slovenska, a to znamená zaujímať sa o veci verejné, čo je v konečnom dôsledku politika. Mali by byť aktívnejší vo vyjadrovaní svojho názoru a nespokojnosti.  Práve nespokojnosť mladých ľudí so súčasným dianím na Slovensku bola dôvodom vzniku strany TIP - TVORÍME INÚ POLITIKU.  Priemerný vek členov strany je 33 rokov, čo je najmenej zo všetkých politických strán. A na rozdiel od ostatných v TIPe majú bohaté zastúpenie aj ženy. V republikovej rade tvoria až 30 %  a v predsedníctve 50 %. 

„Mladí ľudia sa musia aktívnejšie zapájať do politiky, aby priniesli šancu pre budúcnosť Slovenska.  Mali by prebrať zodpovednosť nielen za seba, ale aj za svojich rodičov a starých rodičov, ktorí našu krajinu vybudovali. Veď ak všetci mladí odídu do zahraničia, kto im splatí tretí groš..?! “povedal Michal Bubán, kandidát na europoslanca za stranu TIP a dodáva: „24. mája máme možnosť vyjadriť svoj názor a dať šancu mladým. Poďte voliť TIP,  je čas na zmenu politickej generácie.“

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu