Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tínedžer bol závislý na selfie: Za deň urobil 200 svojich foto a pokúsil sa zabiť!

Danny Bowman Zobraziť galériu (3)
Danny Bowman (Zdroj: FB)

LONDÝN - Danny Bowman (19) je prvým človekom v Británii, ktorý dostal označenie selfie narkoman. Jeho posadnutosť fotením samého seba bola taká veľká, že odišiel zo školy a za deň spravil až 200 svojich snímok. Pátranie po dokonalom portréte sa mu však vymklo z rúk a on sa dokonca pokúsil o samovraždu.

Danny odoslal svoju prvú selfie na Facebook ako 15-ročný, časom sa mu však stal tento trend osudným a on už bez neho nedokázal žiť. Až desať hodín denne sa venoval svojim autoportrétom, pričom ich na svoj iPhone stihol urobiť asi 200. Samozrejme žiaden z nich ho nedokázal uspokojiť a on neustále skúmal svoje výtvory, ktoré sa mu zdali nedokonalé.

V 16 rokoch odišiel zo školy a šesť mesiacov nevyšiel z domu. Keďže chcel pred objektívom vyzerať perfektne, vylúčil zo svojho jedálnička normálnu stravu a schudol z 57 na 44 kíl. Na rodičov, ktorí sa ho snažili v sebadeštrukcii zastaviť, bol agresívny.

Východisko zo svojej posadnutosti napokon našiel v tom, že sa pokúsil predávkovať, ale jeho matka Penny ho včas zachránila. Teraz je tínedžer prvým selfiem narkomanom, ktorý sa po intenzívnej nemocničnej liečbe svojej závislosti snaží prebojovať späť k niekdajšiu životu.

Tínedžer bol závislý na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

"Neustále som pátral po perfektnej selfie... Stratil som svojich priateľov, vzdelanie, zdravie a takmer môj život," povedal Danny, ktorý však ani zďaleka nie je jediným prípadom vo svete, ktorý prepadol posadnutosti sociálnymi médiami a chytrými telefónmi. Závislosť na selfies je podľa psychiatria veľmi rozšírená a bola oficiálne uznaná za duševnú chorobu.

"Jediná vec, o ktorú som sa staral, bolo, aby som mal pri sebe telefón, takže som mohol uspokojiť túžbu zachytiť svoj obraz kedykoľvek počas dňa. Ľudia si neuvedomujú, že keď pridajú svoju fotku na Facebooku alebo Twitteri, môže sa to tak rýchlo vymknúť kontrole. Je to skutočný problém, ako drogy, alkohol alebo hazard. Nechcem, aby niekto musel prejsť tým, čím som prešiel ja," varuje Danny ostatných.

Tínedžer bol závislý na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu