Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Multimilionár urobil zásadný krok: Svojim deťom nedá z dedičstva ani penny, viete prečo?!

John Roberts
John Roberts (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Britský boháč John Roberts (40) svoje deti rozhodne nijako finančne nerozmaznáva. Pre ich vlastné dobro sa rozhodol, že z jeho 900-miliónového majetku a teda aj dedičstva, nedostanú ani penny. Tak ako on, majú všetko dosiahnuť vlastnými silami.

Podnikateľ John Roberts minulý mesiac predal svoju firmu na on-line predaj spotrebičov za neskutočnú sumu 2,1 miliardy dolárov. Hoci má iba 40 rokov, je už v rodnej Británii známy ako "Kuchyňový kráľ" a jeho majetok má hodnotu 900 miliónov dolárov. V preklade to znamená, že už nikdy nebude musieť chodiť do práce, ale to isté ani zďaleka nedopraje aj svojim deťom.

"Filozofia môjho otca znela: "Dám vám ten najlepší štart do života, aký si môžem dovoliť a čo s tým urobíte, je len na vás," a moja je rovnaká," povedal Roberts pre The Sunday Times. "Moja žena a ja na tom nebudeme nič meniť. Deti nedostanú nič," dodal boháč s tým, že jeho piati potomkovia vo veku od dvoch do 17 rokov vlastne doteraz ani netušia, ako je ich otec za vodou. Dozvedia sa to, až keď si o tom teraz prečítajú.

Roberts svoju spoločnosť založil pred 14 rokmi a na Londýnskej burze cenných papierov ju vo februári ocenili na 1,2 miliardy libier. Brit pritom zo školy odišiel bez toho, aby získal nejakú kvalifikáciu a chce, aby jeho deti boli šťastné a spokojné vo svojej vybranej kariére. Jeho najstaršia dcéra chce byť údajne učiteľka a on si myslí, že keby sa jej kolegovia a študenti dozvedeli, že je dedičkou miliónov, mohlo by jej to len uškodiť.

Roberts a jeho žena tak radšej plánujú dať svoje milióny na charitu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu