Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Žirafa sa lúči s Mariom Zobraziť galériu (2)
Žirafa sa lúči s Mariom (Zdroj: Foto: nydailynews.com)

ROTTERDAM – Neuveriteľne dojemné. Mohutné zvieratá sa prišli rozlúčiť s umierajúcim mužom, ktorý sa o nich roky staral. Mentálne postihnutý Mario (54) venoval celý svoj dospelý život starostlivosti o výbehy, ako aj o samotné zvieratá. Jeho želaním je, aby posledné dni svojho života prežil tam, kde mu bolo najlepšie. Umierajúcemu na rakovinu lekári dovolili preniesť nemocničnú posteľ do holandskej zoo rovno k milovaným zvieratkám.

Žirafa obetavo sklonila hlavu k zomierajúcemu mužovi, ktorý sa o ňu roky staral. Mario (54) je mentálne postihnutý a svoj dospelý život venoval starostlivosti o výbehy, ako aj o zvieratá v holandskej zoo.  

Ako informuje nydailynews.com, Mario trpí nevyliečiteľným druhom rakoviny a jeho posledným želaním bolo, aby mohol byť pri milovaných zvieratách. Lekári mu prosbu splnili a dovolili umiestniť nemocničnú posteľ priamo do zoo ku zvieratkám.

Srdcervúci moment zo ZOO:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: nydailynews.com)

Neuveriteľne dojemný je pohľad na umierajúceho muža, ako sa k nemu skláňa mohutná žirafa. Zviera cíti, že muž umiera a že mu nie je dobre. Sklonenou hlavou mu dáva akoby bozk na rozlúčku. „Zvieratá ho poznajú. Dokážu vycítiť, že jeho stav nie je dobrý," povedal Kees Veldboer, zakladateľ Wish Foundation, ktorý pomohol prepraviť muža z nemocnice k žirafám.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu