Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lietajúca záhada nad Ukrajinou: Ani vrtuľník, ani stíhačka, tak čo to je?!

Čo to lieta nad Ukrajinou?
Čo to lieta nad Ukrajinou? (Zdroj: YouTube)

KYJEV - Čo to je za čudo? V čase, keď sa Ukrajina zmietala v konflikte, sa na internete objavovalo množstvo videí zachytávajúcich presuny ruských vojsk po zemi i vo vzduchu. Jednému z obyvateľov sa však údajne podarilo zachytiť aj niečo iné, ako vrtuľníky či lietadlá. Na oblohe neďaleko Černobyľu natočil záhadný objekt, ktorý sa dostal až do rúk ufológov.

Video kolujúce internetom má údajne zachytávať veľké podlhovasté UFO letiace nad Korostenom na Ukrajine. Neidentifikovateľný objekt vraj autor natočil ešte 6. marca neďaleko Černobyľu, ktorý v roku 1986 postihla nukleárna katastrofa.

Podľa pozorovateľov UFO by tieto podlhovasté objekty mohli byť akýmisi "materskými loďami", v ktorých sa skrývajú menšie lietajúce taniere alebo lode v tvare trojuholníka. Čo sa týka ich veľkosti, porovnávajú ich s veľkými vojenskými lietadlovými loďami. "Je jednoduché, označiť videá, na ktoré nemáme vysvetlenie, za výtvor počítačovej grafiky. V tomto prípade je však najlepšie to, že neznámy objekt vyzerá, akoby skutočne patril na záber," povedal bývalý zvláštny agent FBI Ben Hansen.

Podľa Hansena video nevykazuje žiadne prvky počítačovej úpravy. Farba a ostrosť je vraj primerane znížená vzdialenosti kamery od objektu. Bývalý agent však zároveň varuje pred falošnými videami, ktoré na internete rastú, ako huby po daždi. Falošné zábery UFO sa často vyskytujú práve v oblastiach postihnutých vojnovým konfliktom či prírodnou katastrofou, tvrdí.

Nie je preto vylúčené ani to, že zábery údajného UFO letiaceho nad Ukrajinou, sú hoaxom, ktorým chcú špekulanti zneužiť situáciu v krajine na komerčné účely.

UFO nad Ukrajinou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu