Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Severná Kórea je čierna diera: Pozrite na ten šokujúci rozdiel z vesmíru!

Pohľad na Kórejský polostrov z vesmíru Zobraziť galériu (2)
Pohľad na Kórejský polostrov z vesmíru (Zdroj: nasa)

PCHJONGJANG - Severná Kórea je vo dne desivou, pred svetom uzavretou diktatúrou. Ešte depresívnejší pohľad ale ponúka v noci, kedy úplne zmizne a zmení sa na ostrov temnoty, čiernu dieru pohlcujúcu svetlo - aspoň pri pohľade z vesmíru. Napísal dnes spravodajský server The Atlantic Cities.

Uvedený pohľad ponúkla posádka Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS), keď spravila snímky povrchu našej planéty v noci. Záber Kórejského polostrova ukazuje priepastný rozdiel medzi Južnou Kóreou, ktorá vďaka záplave svetelných zdrojov v noci žiari ako ohnivé more, a Severnou Kóreou, ktorá sa stáva temnou plochou so slabou iskričkou trojmiliónového hlavného mesta Pchjongjang. Na severokórejskú tmu nadväzuje rozsvietený sever Číny.

Severná Kórea je čierna
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: nasa)

Nepriehľadný plášť, ktorý si KĽDR v noci oblieka, je výsledkom povinného vypínania elektriny v rámci snahy krajiny čo najviac ušetriť. Napriek tomu sú dodávky energie v Severnej Kórei sporadické a nespoľahlivé a tí, čo ich majú, často dostávajú elektrinu len niekoľko hodín denne, uviedla pred časom správa US News & World Report.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu