Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V dobrom i zlom: Mladí zaľúbenci spečatili svoju lásku brutálnou vraždou!

Mladomanželia vraždili zo zábavy Zobraziť galériu (6)
Mladomanželia vraždili zo zábavy (Zdroj: www.dailymail.co.uk, www.nydailynews.com)

PHILADELPHIA – Väčšine zamilovaných stačí k potvrdeniu lásky obrúčka a spoločné „áno“. Americkí novomanželia sa však rozhodli, že si vzájomnú vernosť potvrdia ešte raz. Bezdôvodnou vraždou nevinného človeka.

Elytte Barbour (22) a jeho manželka Miranda (18) snívali o spoločnej vražde už dávnejšie, ich diabolský plán napokon vyšiel tri týždne po svadbe.

Mladá žena, ktorá má 18-mesačnú dcéru s mužom, ktorý zahynul za podozrivých okolností, si pravidelne privyrábala ako „spoločníčka“. Za 50 až 850 dolárov mala sprevádzať mužov na večere alebo v nákupnom centre. S klientmi však vraj nikdy nemala sexuálny kontakt, preto to manželovi neprekážalo. „Nie je to prostitútka. Len sa stretáva s mužmi, ktorí majú zničené manželstvo alebo v živote nikoho nemajú.“

Miranda Barbour bodla obeť najmenej 20 krát
Zobraziť galériu (6)
Miranda Barbour bodla obeť najmenej 20 krát  (Zdroj: www.dailymail.co.uk, www.nydailynews.com)

Tri týždne po svadbe spoznala Miranda prostredníctvom známej internetovej zoznamky ženatého Troya LaFerraru (42). Enviromentálnemu inžinerovi ponúkla svoju spoločnosť a muž, ktorý často navštevoval striptízové kluby, súhlasil. Bolo to najhoršie rozhodnutie jeho života.

Troy LaFerrara bol dva roky ženatý
Zobraziť galériu (6)
Troy LaFerrara bol dva roky ženatý  (Zdroj: www.dailymail.co.uk, www.nydailynews.com)

Jeho mŕtve zakrvavené telo našli 12. novembra na poludnie na malom parkovisku medzi dvomi garážami v mestečku Sunbury, asi 160 kilometrov od Philadelphie.

Polícia bola spočiatku bezradná. Keď však našla v jeho vrecku mobilný telefón, zistila, že poslednou osobou, s ktorou LaFerrara komunikoval, bola mladá matka troch detí Miranda Barbour. Aj jedna z posledných sms správ bola práve od nej: „Práve vykladám dcéru, za takých 15 minút som v nákupnom stredisku.“

Parkovisko nákupného centra, kde sa obeť stretla so svojimi vrahmi
Zobraziť galériu (6)
Parkovisko nákupného centra, kde sa obeť stretla so svojimi vrahmi  (Zdroj: www.dailymail.co.uk, www.nydailynews.com)

Miranda spočiatku všetko zatĺkala. Pri vypočúvaní tvrdila, že síce bola s obeťou v telefonickom kontakte, ale nikdy sa nestretli. Napokon sa však priznala. S Troyom LaFerrarom, ktorého rodina a priatelia označili za „milého muža bez nepriateľov“, sa stretla 11. novembra asi o 18,30 hod. v obchodnom centre. Spolu nastúpili do jej auta a odviezli sa na miesto, kam ju navigoval muž. Keď zastavili, začal ju vraj ohmatkávať a stláčať jej hrdlo, preto v panike vytiahla nôž, ktorý mala pre takéto prípady ukrytý medzi prednými sedadlami auta.

Miranda priznala, že ho trikrát bodla, ale na ďalších 17 rán si vraj nepamätá. Keď znova precitla, jazdila po uliciach a keď našla vhodné miesto na zadnom dvore jedného z domov, otvorila dvere auta a ešte žijúci muž vypadol von. Barbour mu zobrala peňaženku a odišla.

Na tomto mieste našli mŕtve telo
Zobraziť galériu (6)
Na tomto mieste našli mŕtve telo  (Zdroj: www.dailymail.co.uk, www.nydailynews.com)

V obchode kúpila vrecia na odpad, čistič kobercov, papierové utierky a poťahy na sedadlá a pokúsila sa auto očistiť od krvi. Potom prišla domov a zobrala manžela na narodeninovú oslavu. Vražednú zbraň si najskôr nechala, no po niekoľkých dňoch ju hodila do rieky.

Takto priebeh vraždy popísala Miranda polícii minulý štvrtok, už nasledujúci deň však jej manžel Elytte Barbour predostrel vlastnú verziu udalostí. Vyšetrovateľom sám priznal, že bol po celú dobu ukrytý pod dekou v zadnej časti auta, lebo spoločnú vraždu „pre zábavu“ plánovali bez úspechu už dlhšie. „LaFerrara bol len jednoducho ten, s ktorým to vyšlo,“ povedal mladík.

Elytte Barbour sa sám priznal na polícii
Zobraziť galériu (6)
Elytte Barbour sa sám priznal na polícii  (Zdroj: www.dailymail.co.uk, www.nydailynews.com)

Na manželkino znamenie začal muža škrtiť šnúrou a Miranda ho bodala nožom. Po odhodení tela to bol práve on, kto kupoval čistiace prostriedky a toto tvrdenie napokon potvrdila aj priemyselná kamera. Aj Barbour priznal, že po vyčistení auta sa spolu s Mirandou vybrali do striptízového klubu osláviť jeho narodeniny.

Elytte a Miranda Barbour, ktorí sa zosobášili len 22. októbra, teraz čelia obvineniu z vraždy. Smrť druhého človeka, ktorá ich mala spojiť, tak napokon ich spoločný život ukončí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu