Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vražedný plán Evy: Chcela zabiť svojho manžela a ženu

V tomto dome vymyslela Eva vražedný plán Zobraziť galériu (3)
V tomto dome vymyslela Eva vražedný plán (Zdroj: foto: tv markíza)

BRATISLAVA - Neuveriteľný vražedný plán zosnovala podľa polície 32-ročná podnikateľka Eva z Chocholnej-Velčíc pri Trenčíne. Objednala si vraždu svojho manžela Ľudovíta. Na to si mala najať kamaráta Martina, ktorému za vraždu ponúkala 50-tisíc eur. Martin si na realizáciu tohto brutálneho činu mal zobrať aj komplica. Podľa Eviných rozkazov sa ho mal potom tiež zbaviť. Eva mala plánovať aj vraždu jednej ženy. Špekuluje sa, či to nemôže mať súvis s jej manželom.

Je až neuveriteľné, aby krehká blondínka bola schopná takého beštiálneho činu. Podľa polície plánovala vraždu až dvoch mužov a jednej ženy. Medzi obeťami mal byť aj jej vlastný manžel. Motívom brutálneho činu mali byť peniaze.

Eva sa tak skoro čerstvého vzduchu nenadýchne. Súd ju poslal do väzby. Priamo v sídle jej spoločnosti v Trenčianskych Stankovciach ju v pondelok večer zastihla Národná kriminálna agentúra. Pod svojim dievčenským priezviskom figurovala ako konateľka firmy, ktorá sa zaoberá predajom kvetín. So svojim manželom Ľudovítom, ktorý pochádza z Humenného, Eva žila v rodinnom dome na okraji obce Chocholná-Velčice. Eva je pôvodom Češka, pochádza zo Strání na Morave.  

Vražedný plán Evy: Chcela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Podľa polície si Eva najala vraha a dala mu presné inštrukcie. „V akom čase má vykonať trestný čin vraždy jej manžela, akým spôsobom ho má vykonať, že mu k tomu zabezpečí prostriedky, akým spôsobom má odstrániť telo,“ povedal pre TV Markíza prezident PZ Tibor Gašpar.

O tom, že išlo o beštiálny plán svedčia jej vražedné zámery. Najprv plánovala muža zastreliť, no nezohnala pištoľ, potom mal objednaný vrah Ľudovíta omráčiť paralyzérom a následne ho uškrtiť.

Podľa polície však toto nemala byť jediná obeť vraždy. Najatému vrahovi povedala, aby si našiel komplica. Podľa jej inštrukcií po vražde manžela, mal odstrániť aj jeho ako možného svedka beštiálneho skutku. Za otrasné činy mala Eva vrahovi zaplatiť 50 tisíc eur. Dokonca sa objavili informácie, že na vražednom zozname mala figurovať aj jedna žena. Špekuluje sa, či to nemohlo mať súvis s jej manželom Ľudovítom. Polícia však k tomuto detaily neposkytuje.

Sídlo Evinej firmy
Zobraziť galériu (3)
Sídlo Evinej firmy  (Zdroj: foto: tv markíza)

Motívom vražedného plánu mal byť majetok, ktorý by žena po manželovej smrti získala. S políciou však začal spolupracovať muž, ktorého si žena najala na vykonanie tohto otrasného činu. Martin nakoniec vraždy podľa Eviných pokynov nezrealizoval.

Otrasný skutok mal najatý vrah vykonať v dome manželov, kde si mal počkať na príchod Ľudovíta. Eva zatiaľ mala čakať v jej neďalekej firme.

Známi manželov nechcú uveriť, čo sa vlastne stalo. Nepredpokladajú, aby motívom vraždy mali byť peniaze. Podľa nich Ľudovít nedisponoval veľkým majetkom, hovoria, že Eva dokázala mesačne zarobiť aj 10 tisíc eur, čo pre ňu nebol problém.

Polícia Evu obvinila z úkladnej vraždy v štádiu prípravy. Sudca pre prípravné konanie rozhodol o vzatí obvinenej do väzby z toho dôvodu, že na slobode by hrozilo, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Polícia prípad vyšetruje a zatiaľ k nemu nemôže poskytnúť viac informácií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu