Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Lupič dobil matku pred očami dieťaťa: Brutálne VIDEO z miesta činu ho usvedčilo

Tento muž dobil ženu pred očami dieťaťa Zobraziť galériu (2)
Tento muž dobil ženu pred očami dieťaťa

NEW JERSEY – Niečo strašné. Len takýmito slovami sa dá popísať video, ktoré zverejnila americká polícia v snahe identifikovať páchateľa. Vidieť na ňom, ako do obývačky vnikne mohutný muž a nemilosrdne začne mlátiť mladú ženu. Jej malé dieťa sa pritom krčí na sedačke. Vďaka záznamu sa násilníka podarilo postaviť pred súd.

Na 21. jún 2013 žena z amerického Millburnu zrejme nikdy nezabudne. Jej manžel bol v práci v New Yorku a ona ostala doma s deťmi. Asi okolo desiatej hodiny spal jej 18-mesačný synček na poschodí a žena sledovala s 3-ročnou dcérkou rozprávku v televízii. Vtedy zadné dvere domu vykopol muž, ktorého neskôr identifikovali ako Shawna Curtisa (42).

Kvôli zatiahnutým závesom a prázdnemu parkovaciemu miestu muž zrejme predpokladal, že dom bude prázdny. Keď za dverami uvidel ženu, okamžite na ňu zaútočil. Opakované bitky a kopance matke dvoch detí spôsobili otras mozgu, opuchy tváre a poranenia na nohe. Násilník jej tiež vybil niekoľko zubov a natrhol peru. Je zázrak, že zranenia neboli ešte ťažšie.

Žena bola počas celého útoku s vypätím všetkých síl ticho. „Vedela som, že ak začnem kričať, bude revať aj moja dcéra a bála som sa, že jej ublíži,“ vyhlásila neskôr. Napokon dievčatko predsa len neuniklo pozornosti brutálneho agresora, zdá sa však, že mu neublížil.

Celý útok zaznamenala kamera vďaka baby monitoru a matka napokon súhlasila s jeho zverejnením. „Ona je taký typ – nechce, aby sa to stalo niekomu ďalšiemu,“ povedal pre NJ.com jeden zo susedov. Už týždeň po zverejnení časti videa sa podarilo násilníka a zlodeja šperkov identifikovať a zadržať. Údajne sa schovával u svojej priateľky, ktorej dcéra vyhlásila, že video nevideli, lebo nemajú káblovú televíziu. Pri sledovaní videa sa rozplakala.

Lupič dobil matku pred
Zobraziť galériu (2)

Prokurátor teraz Shawna Curtisa obvinil zo siedmych trestných činov vrátane pokusu o vraždu. „Veríme, že jeho zámerom bolo zabiť matku,“ vyhlásil Thomas Fennelly.

Curtis už bol v minulosti za podobný prečin odsúdený. V roku 1991 vnikol do domu, ukryl sa v skrini a keď sa 34-ročná majiteľka vrátila domov s dcérou a neterou, zaútočil na ňu. Hodil ju na posteľ, bil a škrtil. Napokon ušiel z miesta činu majiteľkiným autom. Už na druhý deň ho chytili, keď sa Ford Station pokúšal predať. Odsúdili ho na 10 rokov za mrežami, no zjavne sa nenapravil a v roku 2009 spáchal ďalšie tri prepady.

Trestné pojednávanie k tomuto prípadu je naplánované na 28. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu